Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimecres, 23 d’abril del 2008

D'esquenes a la via del Tren

Ha passat una setmana de l'accident d'una noia de 14 anys, morta en ser atropellada pel tren al pas a nivell de Sant Feliu de Llobregat.

El que puguem fer avui, ja és massa tard per a la Lizbeth Denise Aguilar Avilés, però no ho és per a totes les altres persones, que cada dia creuem la via del tren. Avui, pensar en el soterrament de la via fèrria a Sant Feliu no evita la desgràcia ocorreguda, però quan el 'dol institucional passi', que passarà; no així el dels seus familiars i amics, continuarem demanant el soterrament i discutint sobre el finançament, de la mateixa forma que els últims 15 o 20 anys. Fins quan?

La solució al problema només pot arribar amb el soterrament, és evident; i certament el solucionarà, però què podem fer per conscienciar-nos del problema que tenim mentre no és realitzi el soterrament?

Sant Feliu és una ciutat, “tallada” en dos per la via, on centenars de persones, moltes d'elles nens i nenes en el seu camí a l'escola, creuem el pas a nivell sense prestar massa atenció al pas del tren. Vivim d'esquenes?

Mentre el soterrament no arriba la ciutat ha de continuar mirant de cara al tren i les institucions han fer un esforç. La via del tren és el “perill” més gran que tenim a la ciutat i s'han d'articular mesures de prevenció i vigilància: agents cívics i policia local.

Quan el soterrament estigui en situació “d'aturada tècnica”, sense una voluntat política forta del nostre ajuntament per tirar endavant un projecte de ciutat, què farem?.

Serà el moment de plantar-nos, de què la ciutat faci un toc d'atenció a les institucions.

Des d'aquestes línies expresso el meu condol a la família i amics de la Lizbeth.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: