Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 27 de maig del 2013

“Connecta Jove” connecta generacions


Durant els mesos d’abril i maig una vintena de nois i noies han participat en el programa Connecta Jove organitzat a Sant Feliu per l’esplai Diversitat Lúdica. 

Lesplai Diversitat Lúdica ha participat un any més en el projecte Connecta Jove. Un programa d’intercanvi generacional en el que els joves participen en la integració de persones adultes en l’ús de les Tecnologies de la Informació i el Coneixement (TIC). Joves de tercer i quart d’ESO van participar en les jornades de formació de l’esplai i posteriorment van dinamitzar tallers en diferents entitats de la ciutat. Els joves voluntaris van transmetre els seus coneixements informàtics a persones adultes que volen aprendre a utilitzar un ordinador i els usos que li poden donar. Des d’obrir un document, incloure fotografies, cercar a google, saber què és un twit, xatejar, visitar una pàgina de facebook, etc. 


El programa té un caràcter social, educatiu i de relació entre generacions. Una experiència que contribueix a apropar les TIC a persones que tenen més dificultats per accedir a les noves tecnologies. Una experiència enriquidora tant per als adults com per als joves on ambdues parts aporten i adquireixen. Joves i adults comparteixen un espai, interactuen, es relacionen, intercanvien formes diferents de veure les coses, comparteixen vivències i aprenen a entendre’s. 


Per als adults suposa realitzar una activitat amb uns joves amb ganes de transmetre els seus coneixements i acostar-se a les noves tecnologies de la mà d’uns nois i noies que han demostrat tenir la paciència necessària per guiar-los. Per als joves suposa una presa de contacte amb la participació en activitats socials, els permet desenvolupar habilitats comunicatives, guanyar confiança al parlar en públic, participar en la dinamització i preparació de les classes i assumir la responsabilitat de dirigir una activitat. 


Com a cloenda els joves de Sant Feliu han participat juntament amb més de 200 joves d’entre 15 y 19 anys de: Canàries, Catalunya, Castella-la Manxa, Madrid, País Valencia i Astúries en la trobada estatal del programa Connecta Jove celebrada el passat cap de setmana a la ciutat asturiana d’Avilés. Durant la jornada els joves van participar en activitats i van intercanviar experiències entres tots els participants.


Enhorabona a tots els joves que han participat en aquesta experiència compartint el seu temps i coneixements. Felicitats a l’esplai Diversitat Lúdica per l’organització i la implicació en el projecte. I finalment encoratjar a l’esplai, als instituts i a l’ajuntament per sumar esforços perquè tingui continuïtat.





2 comentaris:

  1. Hola Joan, us escric des de Granada, a la part final del congres mundial de telecentres, spark 2013 on el conecta jove acaba de rebre el premi a millor iniciativa per votacio popular arreu del món.

    Estem molt contents

    Isidre Bermudez
    Diversitat Lúdica / Fundacio Esplai

    ResponElimina
  2. El Connecta Jove ha obtingut el premi a la millor iniciativa en xarxa en el quart Fòrum Global de Telecentres celebrat a Granada en la darrera setmana de maig. El premi ha estat atorgat per votació popular dels membres de l'organització digital d'arreu del món, que aplega més de 500 mil telecentres i dóna servei a 1000 milions de persones.

    ResponElimina

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: