Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimecres, 3 de desembre del 2008

Cop de peu a l'esquerra, gir a la dreta

PSC i CIU posen a prova la sociovergència de cara a les properes eleccions

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Feliu ens porta de sorpresa en sorpresa com si es tractés d'un reality show o d'un culebró. Sinó teníem prou amb les disputes internes del Partit Socialista i les divagacions de l'alcalde sobre la seva marxa, ara per una banda PSC+CiU i, per l'altre, ERC s'acusen mútuament sobre qui ha provocat la ruptura del Govern Municipal.

ERC ha format govern amb el PSC i CIU des del 2003, quan un pacte de persones per sobre d'interessos programàtics va portar a PSC i ERC a deixar fora del govern de la ciutat a Iniciativa, el partit més votat, i fins llavors soci de govern. Ara, cinc anys després aquest pacte és insostenible.

Segons la nota de premsa d'ERC, aquesta ha demanat la sortida del govern de la ciutat per diferències insalvables. Segons PSC i CiU, han estat ells que han “fet fora” a ERC per deslleialtat i responsabilitat política.

Amb acusacions mútues per totes dues bandes no en traurem l'entrellat del què ha passat. Ara bé, el decret oficial de l'Ajuntament comunica que el regidor Carles Soriano ha presentat la seva renúncia. Torna a mentir l'alcalde?

La realitat és, que sigui el sigui el que hagi passat, entre els partits que fins ara formaven govern a Sant Feliu, les discrepàncies entre ells han anat en augment durant els últims mesos en els temes que més afecten la ciutat. Els tres socis de govern han posat de manifest el seu desacord en temes tan importants com: el trambaix, el soterrament de la via del tren, el traçat de la L3 de metro, el planejament urbanístic de Torrent del DUC o l'incompliment del Pla d'habitatge social i de lloguer.

ERC s'ha mantingut en els seus principis polítics sense donar el seu braç a tòrcer al PSC, mentre que Vázquez ha trencat el pacte que va signar amb ERC el 2003 per aconseguir l'alcaldia. Responsabilitat política o traïció electoral?

L'altre braç del pacte, CiU, fa temps que està sumit en l'obediència i sembla que en té prou en posar la mà i deixar que la ciutat vagi caient en la desolació. No és coneix cap iniciativa política d'aquest partit ni tampoc quin és el seu posicionament en els grans temes que afecten la ciutat. Burgui assenteix plàcidament a tot el que Vázquez decideix, potser intenta posicionar-se per a les eleccions del 2011 o potser vol veure des de dins la caiguda del PSC?


ERC abandona un vaixell a la deriva

Des de fa mesos que el govern de la ciutat fa aigües, no té cap destí clar ni capità que el comandi. ERC farta de discrepar amb els fins ara socis de govern ha decidit tirar pel dret i encomanar-se al seu programa, és una decisió pensant en la ciutat.


PSC s'enfonsa

Amb un alcalde fart de la ciutat i que té el cap en un altre lloc, amb un partit en revolta, el PSC ha trencat definitivament amb ERC i és posa en mans de la dreta, CiU. La sociovergència és avui l'últim recurs del Partit Socialista a Sant Feliu per mantenir-se al capdavant de la ciutat.


CiU es posa el salvavides

Amb ERC fora del repartiment de responsabilitats, CiU és més que mai imprescindible. Té la clau del govern de la ciutat i sosté un vaixell que fa aigües per tot arreu.

Si fem un repàs als temes més compromesos de l'actual legislatura: la recollida d'escombreries i la relació amb les colles de la ciutat, tots dos temes fins ara sota el paraigües de Convergència, veiem que en la nova estructura organitzativa, CiU es treu de sobre els dos temes que li donen problemes i passen a mans socialistes. CiU fa d'aquesta crisis una lectura electoral pensant en el 2011 i col·loca la seva candidata, la regidora Rosa Maria Martí al capdavant de la llei de barris, des de on en pot treure una gran projecció electoral gràcies a la injecció econòmica que comporta.


Iniciativa, una alternativa amb garanties

Aquest desgovern i la falta de credibilitat de l'equip de govern de la ciutat és preocupant, molt preocupant. La ciutat està sumida en una falta d'autoestima, no hi ha il·lusió per encarar els reptes més immediats o fer front a la situació de crisi econòmica.

La responsabilitat i la coherència d'iniciativa han d'aportar la tranquil•litat que la ciutadania necessita amb garanties d'una alternativa al govern actual. Es fa necessari que les persones que vivim la ciutat i ens il·lusionem amb ella tinguem la responsabilitat de governar i portar el nostre estimat Sant Feliu al lloc que tots i totes veiem com a necessari. Més que mai, l'equip de persones que estem a Iniciativa estem preparats per agafar el relleu del 2011. Un equip preparat, amb experiència i amb il·lusió.

fem alternativa, fem +santfeliu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: