Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 2 de juny del 2008

L’aigua clara

El PSC manté que la piscina no és pot obrir per la sequera, mentre CiU afirma que no és pot obrir per problemes de manteniment en la instal·lació. Treure’m l’aigua clara?

El passat 2 de maig quan el Sr. Burgi, regidor de l’Àrea de Serveis Personals i Via Pública, va anunciar que a Sant Feliu aquest estiu no s'obriria la piscina descoberta per problemes de fuites d’aigua. Afortunadament ha plogut molt!.

La sequera

Les pluges de les últimes setmanes juntament amb els esforços de la ciutadania han alleugerit les restriccions a causa de la sequera. La situació, avui a Catalunya és esperançadora, amb els envasaments per sobre del 50% de la seva capacitat i les mesures empreses pel Departament de Medi Ambient i Habitatge amb la construcció de dessalinitzadores, la reutilització d’aigua de les depuradores, la recuperació de pous i el foment de l’estalvi d’aigua, obren el camí cap a la nova cultura de l’aigua per garantir el subministrament d’aigua per als propers anys.

Omplir piscines, una contradicció o un servei social?

A Sant Feliu la sequera ens ha preocupat com a la resta de ciutats veïnes, però un cop superat l’estat d’emergència les declaracions del Sr. Burgui per mantenir tancada aquest estiu la piscina de l’Escorxador, han causat un terrabastall entre la ciutadania de Sant Feliu i un seguit de discussions entre PSC i Iniciativa.

La piscina té una funció social molt important, molts ciutadans i ciutadanes fan de la piscina les seves vacances. El decret de sequera, té en compte aquest servei social, i permet omplir les piscines públiques amb aigua que no sigui per a ús de boca. No és una contradicció demanar que s’obri un servei públic ni defensar els drets socials de la ciutadania amb el decret de sequera.

Tots els municipis de l’àrea metropolitana i de la comarca del Baix Llobregat gaudiran aquest estiu de la piscina municipal. A Sant Feliu, només si tens una piscina privada podràs banyar-te aquest estiu. La qüestió que se’ns planteja és: perquè no és pot obrir la piscina de l’Escorxador?

Problemes de manteniment o falta de previsió

El Sr. Burgui, va declarar que la piscina no es podia obrir per problemes tècnics de la instal·lació, segons va informar, la piscina de l’Escorxador pateix fuites d’aigua. Per quin motiu no s’han realitzat els treballs de manteniment necessaris per tenir en condicions la piscina? Falta de previsió!, estalvi econòmic!.

Obrir la piscina en condicions

El proper 10 de juny hauria de començar la temporada d’estiu a la piscina de l’Escorxador, però els treballs de manteniment no s’han realitzat aquest any.

No hi ha cap excusa per no obrir la setmana vinent la piscina. Però...què passa amb les fuites d’aigua!. Obrir la piscina sabent que l’aigua que s’utilitzi és malmet escapant-se per les fuites de la piscina, és una irresponsabilitat.

Tot i que la sequera s’ha alleugerit, seria una falta de responsabilitat obrir la piscina sense reparar les fuites d’aigua, la ciutadania ha fet un esforç cívic importantíssim per contribuir a l’estalvi d’aigua, ara hem de continuar-lo i no per no existir risc a restriccions fer com que no veiem l’aigua córrer canonada avall.

Esperem que a més de falta de previsió no patim una falta de responsabilitat. Senyor Burgui, repari la piscina i obri-la a la ciutat.

Aquest estiu gaudim de la piscina. Ens hi veiem.

1 comentari:

  1. Jaume,
    Felicitats pel teu Bloc... dius que tu ets de Sant Feliu per naixement i per convicció... jo ho soc per decisió... i a vegades em plantejo si m´he equicovat... encara que m'agrada el lloc em fa pena veure com un ciutat com aquesta es va empobrint vers als equipaments dels seus ciutadans mica en mica... com es posible que l'única piscina descoberta municipal no es pugui obrir?... com es posible que el Roserar indret emblemàtic per el que representa no sigui explotat en aquest aspecte pel consistori i tingui un horari d'obertura tan limitat?... i em plantejo: FAN ELS VEINS LA CIUTAT ON VOLEN VIURE? ... Ó... FA LA MENA DE CIUTAT QUE ELS NOSTRES POLÍTICS ESTÁN DEIXANT LA FORMA DE VIDA DEL VEINS?... com el barri de les grasses insuficient en quant a equipaments, amb una plaça al roserar infinitament desaprofitada perque segons el Sr.Vazquez "no n´hi ha lloc per fer equipaments a Les Grasses"... i a sobre ara amb una piscina tancada per falta de manteniment.... no puc dir mes, EN DOS PARAULES: IN-CREIBLE.

    A.J.C.

    ResponElimina

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: