Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 9 de juny del 2008

Cuidem el Roserar

El Roserar Dot i Camprubí, inaugurat com un indret emblemàtic del patrimoni de Sant Feliu, agonitza per falta de manteniment.

La instal·lació que dóna sentit al sobrenom de Sant Feliu com a "Ciutat de les Roses", no disposa dels serveis de manteniment necessaris per a la seva conservació, ni tampoc dels recursos humans per garantir el parc obert al públic. L'horari que figura a la web de l'Ajuntament, no es compleix.

L'Ajuntament viu d'esquenes al Roserar, l'exemple més decebedor el trobem durant la celebració de l'Exposició Nacional de Roses dels anys 2007 i 2008. En cap d'aquestes celebracions s'han organitzat actes relacionats amb la rosa en la que és la instal·lació dedicada al símbol universal de la Rosa i de la ciutat.

Aquest any se celebra el 60è aniversari del poema "Perquè estimo Sant Feliu", escrit l'any 1948, en que el poeta
Martí Dot va descriure poèticament la nostra ciutat com la "Ciutat de les Roses".

Una mica d'història

Sant Feliu de Llobregat compta amb una llarga tradició roserística, ja a l'any 1928 Pere Dot va organitzar la primera Exposició de Roses a l'Ateneu local, exposició que a partir de 1957 és declarada Exposició Nacional de Roses.

La Ciutat de Sant Feliu, actualment coneguda com a "Ciutat de les Roses", durant la República, any 1937, va canvià de nom pel de “Roses de Llobregat”.

El Roserar

L'any 2007 Sant Feliu va inaugurar durant la 49a edició de l'Exposició Nacional de Roses el parc del Roserar Dot i Camprubí. El parc porta el nom de dues de les principals famílies roseristes relacionades amb la ciutat i la comarca.

Situat a la rambla Marquesa de Castellbell, al barri de Les Grases, aquest parc temàtic de la rosa, compta amb unes instal·lacions de 17.000 m2, acull 20.000 rosers i més de 400 varietats de roses.

L’horari de visita al parc del roserar és:

• De l'1 d'abril al 30 de setembre: de dimarts a diumenge,
de 10 a 14.30 h i de 17 a 21 h.

• De l'1 d'octubre al 31 de març, de dimarts a divendres,
de 10 a 14.30 h i dissabtes i diumenges de 10 a 17h.

Font: web de l’ajuntament







Què li passa a la rosa?

La rosa està sola,
què li passa a la rosa?

La rosa plora,
què li passa a la rosa?

Ningú la cuida,
ningú l’estima.

La rosa està pansida,
què li passa a la rosa?

Oh! Clavell vermell,
Al bressol de les roses,
no veus que la rosa és mor.


Jaume Solé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: