Jaume Solé bloc d´en Jaume Solé: Sant Feliu fa aigües

Subscriu-te al bloc

Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 29 de setembre de 2008

0

Sant Feliu fa aigües

Han passat cinc anys des que el Partit Socialista va formar govern juntament amb Convergència i Unió i Esquerra Republicana. Durant aquests temps res ha canviat, o si!. Sant Feliu ja no és la ciutat que era, el canvi que van prometre ha estat un bluf que ara acaba d’esclatar. En el moment més important per a la ciutat, quan Sant Feliu ha d’afrontar els reptes més decisius per al seu futur: soterrament, planificació del transport amb la l’arribada del metro i del trambaix, aplicació de la llei de Barris, etc, i a més, la ciutat i la ciutadania estem en la pitjor crisi dels últims anys, el vaixell socialista va a la deriva.


Sant Feliu i el seu voltant

A Sant Feliu el temps s’ha aturat, avui patim un desgovern amb uns representants polítics als que se’ls han acabat les idees, amb un equip de govern format per tres forces polítiques que res els uneix i que cadascuna va per la seva banda. D’aquesta forma no es pot gestionar una ciutat.

Sant Feliu, que ha estat capdavantera i model a la comarca, avui s’ha quedat endarrere; Què està passant?. Només cal fer un passeig per les veïnes: Sant Joan, Sant Just o Molins de Rei, per veure com han canviat, quina enveja que fan!


Sant Feliu, ciutat bruta

Als ulls de la ciutadania ja no es pot amagar l’evidència dels problemes amb la neteja de la ciutat: els carrers, les places o els parcs estan bruts. Ara també, la falta de manteniment afecta les instal·lacions de la ciutat.

Que podem esperar de l’equip PSC+CiU+ERC si després de cinc anys no han pogut resoldre els problemes de la ciutat?

És evident que s’han de buscar solucions i aquestes passen per denunciar a l’empresa de la contracta de neteja, però també s’han de demanar responsabilitats als gestors per no fer front al problema i deixar que aquest es faci cada cop més gran i acabi costant diners als ciutadans i ciutadanes. A Sant Feliu no es neteja i la ciutat fa pudor.

Aquest mes, l’encara actual Alcalde feia unes declaracions a Esplugues Televisió on senzillament després d’acceptar el que ja no és pot negar va venir a dir que tot i que la ciutat està bruta i que la culpa és de l’empresa de neteja, els veïns i veïnes som uns incívics per embrutar-la i no respectar les normes.

Certament no són els polítics els que han de netejar els carrers, i també és cert que els veïns i veïnes som els primers amb la nostra conducta els que hem de fer possible una ciutat neta. Però! alguna responsabilitat deuen tenir-hi els responsables polítics perquè la ciutat no ha estat sempre així de bruta?. Que podem esperar de l’equip PSC+CiU+ERC si després de cinc anys no han pogut resoldre els problemes de la ciutat?


Sant Feliu, ciutat abandonada

Si no en tenim prou amb la falta de neteja, ara el problema s’agreuja considerablement; les instal·lacions de la ciutat estan cada cop més mal cuidades. Associacions de veïns, clubs esportius, entitats o escoles han denunciat la falta de manteniment que pateixen i l’endarreriment en què els problemes es resolen.


Els nostres parcs

Un passeig pels parcs de la ciutat, parc d’Europa, parc del Llobregat o el nou parc de Collserola us donarà una visió de com estan de bruts i deteriorats.

També el Roserar de Sant Feliu ha patit l’abandó i durant mesos ha estat tancat i sense cap manteniment. L’Associació de veïns i veïnes del barri ha denunciat repetidament la falta de manteniment del patrimoni roserístic.


Les nostres escoles

El passat mes de juliol l’escola Gaudí va presentar al ple municipal un informe amb les queixes sobre l’estat de l’escola i va denunciar la falta de manteniment. Altres escoles de la ciutat estan en la mateixa situació.

L’ajuntament ha d’assumir la seva obligació mantenint les escoles de primària i les escoles bressol en bon estat.


Les nostres instal·lacions esportives i d’oci

Al llarg d’aquest any s’han acumulat queixes per la falta de manteniment i de neteja de les instal·lacions esportives i d’oci de la ciutat.

La piscina de l’escorxador aquest estiu s’ha obert tard i menys temps per desperfectes que va ocasionar una fuga d’aigua. Grups de veïns han denunciat el pèssim aspecte que ofereixen les instal·lacions i els vestidors.

La nova piscina municipal d’esports també pateix la falta de previsió amb greus problemes en els vestuaris i l’acabat de les obres, l’associació d’usuaris i usuàries del complex han presentat les seves queixes al ple municipal. La precipitació i les presses en la inauguració van ocasionar filtracions d’aigua que ja han costat 2 milions d’euros a la ciutadania.

Però no tot s’acaba aquí, els usuaris i usuàries de la pista d’atletisme és queixen de la brutícia del complex esportiu i de la falta de manteniment. També les zones d’oci de la Salut i de les Grases estan inacabades i faltes de neteja.


Sant Feliu, a la cua del Baix

A Sant Feliu, com a capital del Baix Llobregat, li pertoca donar exemple d’urbanisme i modernitat com ja ho havia fet anys enrere. Quin motiu pot haver-hi perquè el que sí funciona en altres ciutats, no ho faci a Sant Feliu?

Sí, estimem Sant Feliu, cuidar la ciutat és mereix una reflexió...

fem ciutat, fem +santfeliu

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.

Escrits relacionats: