Jaume Solé bloc d´en Jaume Solé: El cor de la Ciutat

Subscriu-te al bloc

Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimecres, 12 de novembre de 2008

0

El cor de la Ciutat

Durant les últimes setmanes hem viscut a Sant Feliu uns esdeveniments desafortunats que afecten al govern de la ciutat. L'alcalde, màxim representant de la ciutadania, sense cap explicació i sense cap motiu aparent, ha provocat un allau de rumors al donar a conèixer la seva decisió d'abandonar el càrrec.

Un cop la notícia va ser coneguda per la ciutadania s'esperava que ràpidament fos comunicada de forma oficial. Però no!, a l'anunci va seguir el silenci i després d'aquest, els rumors van anar corrent de boca en boca per tota la ciutat.

En refereixo als fets com a “desafortunats” perquè no han estat clars des de l'inici i perquè desafortunadament van ser filtrats per la pròpia gent de confiança de l'alcalde. Com també desafortunat ha estat el curs dels esdeveniments perquè un cop estesos no han tingut una posició clara per part de la persona que té la resposta i també molt preocupants perquè el resultat no serà bo per a la ciutat.


Paraula de polític

Els mitjans de comunicació locals i els blocs, que com aquest es fan ressò del batec de la ciutat, van informar de la decisió que el mateix Vázquez havia transmès als responsables dels grups polítics. La notícia va prendre cos fins al punt que des del Partit Socialista es va donar per fet el nomenament de la regidora Lourdes Borrell, com la persona que havia de substituir al Juan Antonio Vázquez, com a alcaldessa de Sant Feliu.

La precipitació de l'anunci de la renúncia per part de l'alcalde va agafar per sorpresa tothom. La magnitud i la preocupació que va sembrar la notícia van fer saltar les alarmes del Partit Socialista de la comarca i les pròpies discrepàncies dins del partit local, juntament amb la pressió dels mitjans i blocs locals han provocat que l'alcalde es vegi acorralat per les seves pròpies paraules i que l'única sortida que li ha quedat ha estat la de desmentir la notícia.


Pèrdua de credibilitat

Davant de la sorpresa de la ciutadania, Vázquez pren una decisió equivocada i qualifica d'enganyosos i indignants als mitjans, al considerar rumors infundats els titulars trets de les seves pròpies declaracions. Qui menteix?

És en aquest moment quan la persona que ha de vetllar pel bon funcionament de la ciutat genera desconfiança. Com es pot confiar en la classe política si aquesta no és mereixedora de la credibilitat de la ciutadania?


Amb el cor trencat

La ciutat no és mereix aquesta indecisió en el govern de la ciutat. A la pèrdua de credibilitat, s'hi afegeix un grup municipal socialista desunit amb disparitat de criteris. Avui tenim a la ciutat un govern dèbil amb uns socis de govern preocupats només per conservar el pacte, sense preocupar-se'n del millor per a la ciutat, i amb una alcaldia en funcions fins d'aquí a uns mesos que es prenguin les decisions avui ajornades.

Sigui quin sigui el resultat, continuí o no Vázquez en el càrrec, prolongar la situació no és bo per a la ciutat.

fem governabilitat, fem +santfeliu


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.

Escrits relacionats: