Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 23 de febrer del 2009

Una venda de guant blanc

Per un preu just; ‘Just do it!’

Tàndem, parella, equip, duo..., Vázquez i Burgui, Burgui i Vázquez; junts de la mà van camí d’engreixar els comptes de l’empresari Sr. Paz Dorado.

Ara sí, ara no, un estira i arronsa per la compra de la Sala Ibèria. D’un costat les advertències d’Iniciativa i del moviment veïnal i per l’altra la voluntat ferma de l’equip de govern a tirar endavant la compra de la sala d’espectacles amb un cost desmesurat per a la ciutat.


3 milions de raons per dubtar

Vázquez i Burgui no escolten les advertències i ni els senyals que fan pensar que un desemborsament de més de 3.000.000 d’euros són masses diners i que cal assentar-se a parlar i negociar amb el propietari. Tots els grups polítics han manifestat la voluntat de recolzar la compra de la Sala Ibèria, un equipament necessari per a Sant Feliu però no a qualsevol preu. Els passos realitzats per l’Ajuntament per comprar aquest equipament fan pensar que hi ha suficients dubtes raonables a Sant Feliu, com per parar-nos a pensar si s’està portant el procés amb la transparència i el rigor necessaris.

Un exemple que em va sobtar i que penso que pot ser indicador de què cal replantejar el preu de compra de la Sala Ibèria és el nou pavelló municipal que actualment s’està construint a Sant Feliu; això sí, sense haver dedicat els recursos necessaris al manteniment de l’antic, el nou ja està en obres. Acabaran tots dos atrotinats per falta de recursos com ha passat amb el vell?

Bé, tornem a l’exemple a qual feia referència, compareu el cost del nou pavelló poliesportiu municipal, amb un pressupost de 2.775.000 milions d’euros per a una instal•lació de 2.500 metres quadrats i dues plantes; amb la Sala Ibèria, una sala d’espectables amb un ús molt menor construïda l’any 1912 i per la que és pagarà més de 3.000.000 d’euros, entre el cost de l’opció de compra i el lloguer ja satisfet durant els últims dos anys i mig. Jo sense ser un entès en temes immobiliaris i davant d’aquestes dades, per molts menys “calés” aniria a un expert a assessorar-me molt bé abans de malgastar els diners i si aquest no són meus, encara més?


Què hi ha darrere de tanta obstinació?

Tot el procés de lloguer amb opció de compra de la Sala Ibèria, ha estat fosc; i no perquè pensi que és un assumpte tèrbol, sinó perquè s’ha fet d’esquenes als grups polítics de l’oposició i de la ciutadania. Guillem Salas, en el seu bloc titula: Ni un pam de net a la Sala Ibèria.

En el moment en què des d’Iniciativa hem demanat justificacions ens han donat sempre un no per resposta, quan el que exigim és el més normal i políticament obligat; comprar un equipament necessari per a la ciutat amb la mínima despesa possible per a la ciutadania i a més fer-ho amb totes les garanties jurídiques i econòmiques.

Fins en tres ocasions l’alcalde ens han negat el dret a conèixer el valor real de la sala, seguiu les explicacions al bloc d’en Jordi San José: Sala Ibèria: a la tercera anirà la vençuda?. Vázquez està enrocat i no vol veure que l’opció fàcil és atendre les peticions d’Iniciativa i fer senzillament allò que demana el sentit comú; i que es buscar la millor opció de compra i aclarir els dubtes que planegen en aquest assumpte. Qualsevol altre pas que facin Vàzquez i Burgui serà per a ells, escac i mat. La ciutadania està mobilitzada i ja n’hi ha prou de manar sense responsabilitat política vers els votants i la ciutadania en general.


Demanarem responsabilitats

Des d’Iniciativa volem la compra de la Sala Ibèria, el que no volem és pagar més del que val, exigim un preu just. Demanem una taxació per un expert independent que valori el cost de mercat de l’equipament.

Si la despesa final de compra està per sobre del preu de mercat, Vázquez no ho podrà amagar molt de temps, Iniciativa i la ciutadania, demanarem responsabilitats i algú s’haurà de justificar davant de tots.


amb sentit comú, fem +santfeliu


Articles relacionats

Dubtes raonables a Sant Feliu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: