Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimecres, 3 de març del 2010

Vázquez contra tot i més


L’equip de govern de Sant Feliu, PSC+CiU, ha aprovat el pla urbanístic de Mas Lluí amb una forta oposició ciutadana i dels partits de l’oposició (ICV-EUiA i ERC).

El que es va viure en el ple municipal del mes de febrer ho podem descriure d’espectacle i circ polític. L’equip de govern de Sant Feliu va tornar a protagonitzar un nou enfrontament amb la ciutadania, aquest cop en defensa de l’espai públic del barri del Mas Lluí.

El passat dimarts 23 de febrer, un centenar de veïns i veïnes es van concentrar a la plaça de la Vila i posteriorment van seguir el desenvolupament del ple municipal en resposta a la convocatòria de les entitats contràries a la modificació del PGM que afecta al parc de Collserola i al Mas Lluí.

Les entitats convocants (la Federació d’Associacions de Veïns de Sant Feliu, l’Associació de Veïns del Mas Lluí, la Coordinadora d’oposició a la modificació del PGM i la Plataforma Mas Lluí Sostenible) compten amb el suport de 1.024 signatures i conjuntament van presentar més de 1.000 al·legacions contra el pla urbanístic. Per contra l’Ajuntament només en reconeix 47, totes elles desestimades.

Vázquez va contestar que “les posicions que defensem són irreconciliables. No hi ha punt de trobada” entre els veïns i l’Ajuntament.
En el punt de l’ordre del dia on es decidia l’aprovació provisional del PGM, van intervenir els quatre representants de les entitats contràries al pla i els portaveus d’ICV-EUiA i ERC, tots van manifestar el rebuig al projecte.

Els veïns es van queixar de la falta de participació i de consens, al que l’alcalde Juan Antonio Vázquez, tot i reconèixer que alguna cosa s’havia fet malament, va contestar que “les posicions que defensem són irreconciliables. No hi ha punt de trobada” entre els veïns i l’Ajuntament.

Davant la falta de consens, Jordi San José va demanar que aquest punt es retirés de l’ordre del dia i va emplaçar l’equip de govern a aprovar la creació del Consell Assessor d’Urbanisme, òrgan de nova creació a proposta d’ICV-EUiA per garantir la participació, el consens i la transparència en els processos urbanístics: tant en l’àmbit del Torrent del Duc, Mas Lluí i Collserola com en l’àmbit del Soterrament. Proposta que va ser rebutjada per l’equip de govern.

Després de tres hores de debat, en què les entitats i els partits de l’oposició van exposar els aspectes contraris al pla urbanístic, l’equip de govern va aprovar la modificació del PGM. Fins a 11 vegades, una per cada regidor del grup municipal de PSC+CiU, va donar l’esquena a la ciutat, al consens polític, a la tasca de construir ciutat juntament amb tots els elements que la formen: representants municipals, moviments veïnals i ciutadania.

Un altre ple municipal per fer créixer el descontentament de la ciutadania que té més motius per desconfiar dels polítics. Així un dels portaveus de les entitats va comentar “amb actuacions com aquesta, fan que creixi la desafecció ciutadana”. Els veïns i veïnes van abandonar el ple municipal al crit de “Vázquez dimisión”. Les espases estan alçades i els contraris al pla urbanístic no hem dit l’última paraula. L’aprovació definitiva passa ara a mans de la Generalitat de Catalunya. Iniciativa s’ha compromès a paralitzar aquest PGM si en el proper govern de la ciutat resulta decisiva i la Generalitat encara no ha completat els tràmits.

amb compromís, fem +santfeliu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: