Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimarts, 1 de febrer del 2011

Un Café amb llet sense fum


Poques setmanes de l’aplicació de la reforma de la Llei antitabac que prohibeix fumar en tots els establiments públics tancats i en alguns espais oberts, les crítiques dels empresaris d’alguns locals d’oci nocturn i de restauració, i les queixes de persones fumadores omplen els mitjans de comunicació, però també de persones que indirectament pateixen alguns inconvenients que se’n deriven de la nova normativa.

La nova llei amplia la regulació que, cinc anys enrere amb l’entrada en vigor de la llei antitabac, prohibia fumar a la feina i en alguns bars i restaurants. Ara ja no es pot fumar en llocs tancats, és igual la superfície del local. Aquesta reforma era necessària i a partir d’ara tots gaudirem de més salut i benestar. Estic segur que molts fumadors també apreciaran dinar sense el fum de les cigarretes veïnes i en qüestió de pocs mesos haurà passat la tempesta i tornarem a la calma. És un goig poder sortir de certs locals sense haver d’esperar setmanes a desempallegar-me de l’olor a fum de la roba o poder menjar o prendre un cafè amb llet sense les molèsties que ocasiona el fum. Qui voldria tornar a treballar envoltat de fum?

A banda de la prohibició a bars i restaurants, la llei també prohibeix fumar en espais destinats als menors com els parcs infantils, en recintes hospitalaris i a les escoles, i inclou les zones pròximes a tots ells. La llei en canvi ha obviat la prohibició als camps de futbol sense considerar la presència d’un gran nombre de nens i nenes i que tot i ser un espai obert continuaran convivint amb el fum dels veïns de seient.

Però tots respirem més tranquils?

Alguns no estan satisfets amb la normativa i és que ara el principal problema són els sorolls que es generen als exteriors dels locals i les acumulacions de burilles a les voreres. Destaquen les queixes dels veïns i veïnes dels voltants dels llocs on la llei prohibeix fumar, sobretot a les nits, degut al soroll de les persones que surten al carrer per poder fumar. L’altre problema, la brutícia, que s’acumula als carrers especialment a les portes de restaurants i bars.
La conseqüència més apreciable és l’augment de les terrasses que s’ha pogut apreciar durant les primeres setmanes, moltes amb calefacció per mitigar el fred. Els empresaris exigeixen més permisos per a terrasses, però no tothom està d’acord amb l’augment de terrasses als carrers i places i és que hi ha veïns i veïnes que patiran les conseqüències i que hauran de suportar les molèsties d’aquestes noves terrasses per satisfer als empresaris dels locals.

Picaresca

Molts establiments per no perdre clientela han optat per demanar ampliar la llicència que permet disposar d’espai exterior o habilitar terrasses internes d’alguns bars i restaurants. Algunes d’elles no respecten la normativa que prohibeix que siguin espais oberts o que tinguin un màxim de dues parets laterals. Els ajuntaments han d’estar alerta i fer de mitjancer entre els interessos d’uns i el respecte als altres.

2 comentaris:

  1. Hola Jaume,
    estic d'acord en gairebé tot el que comentes, és cert que ara podrem menjar, prendre un aperitiu, un cafè .... sense el fum del nostre veí del costat.
    Però també és cert que encara que la llei calia regular-la no és menys cert que estem és una mala època de crisi a nivell comercial, si ho sé em surt la vena comerciant que hi farem, de manera que com a persona afectada, encara que no directament, és injust que a tots els bars, restaurants, etc .. se'ls obligui en el seu moment a fer unes reformes en els seus negocis, comportant una despesa que ara no els aporta cap benefici. A part lògicament ara amb la nova llei de prohibit fumar a tots els locals, aquest sector es veu ara sensiblement afectat per la falta de clientela perquè, ¿qui es va a prendre un cafè en ple hivern a fora, per poder fumar-se el cigarret?? o la reunió d'amics que se'n van al bar a prendre alguna cosa i mentre fumen?? siguem sensats ara no era el moment per a aquestes prohibicions ja que si ponderem la balança crec que pesa més el dolent que el bo i sobretot en aquests temps que vivim tan durs per al comerç.
    Ah!! se m'oblidava no sóc fumadora i ara gaudeixo del meu cafè tranquil.lament sense fums. Salutacions.

    ResponElimina
  2. Crec que tens molta raó. L'administració hauria d’haver previst alguna compensació als locals que van fer les adequacions segons la llei aprovada inicialment. El fet de canviar les ‘normes’ en tan curt espai de temps crea perjudicis i inseguretat.

    ResponElimina

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: