Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 11 de juliol del 2011

Pactes locals de tots colors


Quan es tracta d’eleccions municipals la ciutadania té en consideració altres factors més enllà de les ideologies i dels partits alhora d’escollir els seus representants. És en la proximitat on es valora les persones per sobre dels colors dels partits i l’expressió del vot es realitza en clau local. Els candidats assumeixen en alguns casos un rol més rellevant que el dels propis partits, així per exemple Iniciativa, en el cas de Sant Feliu, gràcies al carisma dels seus candidats Francesc Baltasar, Àngel Merino o Jordi San José ha obtingut tradicionalment uns millors resultats electorals que no tenen un reflex en altres eleccions d’àmbit no municipal.

La conjuntura local també es deixar notar en la configuració dels pactes on en alguns casos la ideologia política o les coincidències programàtiques no són la clau que obre les aliances dels governs municipals. És doncs en les eleccions municipals on els colors polítics prenen diferents matisos i tonalitats.

Del mosaic de colors sorgits de les eleccions municipals del passat 22 de maig, el periodista Saül Gordillo, amb la participació d’usuaris de les xarxes socials, ha elaborat el mapa dels pactes municipals curiosos on detalla un centenar de pactes de govern i acords peculiars en la investidura d’alcaldes i alcaldesses dels nous ajuntaments catalans. El mapa recull alguns dels pactes menys naturals dels municipis catalans ja sigui perquè la llista més votada no ha aconseguit formar govern o perquè aparentment els acords no són ideològics.

La publicació Crònica.cat es fa ressò del mapa dels pactes i publica un resum dels casos més singulars, un ventall de colors per a tots els gustos: CIU+ICV, ERC+PP, CiU+ERC+ICV, CIU+PP, etc. Caldrà doncs fer una segona lectura en clau local a l’hora de valorar els pactes municipals..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: