Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dijous, 19 de gener del 2012

Danys col·laterals de les pilones a la via pública


En els darrers anys hem vist com a la ciutat han proliferat les pilones de ferro a la via pública. Aquests elements s’han utilitzat indiscriminadament com a element dissuasori contra l’estacionament incívic a les voreres, com a protecció de l’espai d’entrada i sortida de vehicles en guals o per delimitar l’espai dels contenidors; tot Sant Feliu n’està ple.

La instal·lació de pilones de ferro és va generalitzar durant l’anterior mandat pel regidor socialista d’urbanisme i si bé la mesura intentava facilitar la mobilitat de persones i cotxes, en molts casos la seva utilització s’ha demostrat inadequada i conflictiva. El principal problema deriva de què si bé, per una banda actua com a element que delimita l’espai, per l’altra actua com a un obstacle a la via pública tant per vianants com per a conductors.

Qui no ha topat amb una pilona?

Són freqüents les topades dels conductors amb les pilones en el moment d’estacionar el vehicle al costat d’un contenidor o d’un gual delimitat per aquestes. Tampoc resulta estrany donar un cop al sortir del vehicle o senzillament no poder fer-ho degut a les pilones col·locades a la vorera. La major part de les queixes són pels danys ocasionats als vehicles atès que aquests elements no estan senyalitzats, estan per sota del camp visual dels conductors i passatgers, i perquè de nit no es distingeixen. En el cas dels vianants les pilones són un obstacle quan es troben al bell mig de la vorera, sobretot per a persones amb problemes de visió o amb mobilitat reduïda.

Les pilones de ferro no són la millor solució per delimitar els espais i és necessari plantejar seriosament la substitució d’aquests elements per pilones de goma o de cautxú que redueixen els desperfectes en vehicles i els danys a les persones quan hi topen. L'objectiu a curt termini ha de ser substituir-les per altres materials que tinguin la mateixa funció però que no provoquin danys físics o materials com poden ser les pilones de cautxú: toves i flexibles.

Videos relacionats

La Pilona més segura i durable

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: