Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 27 de febrer del 2012

Rosers de Pere Dot tornen a arrelar a Sant Feliu

El Roserar Dot i Camprubí va acollir, el dissabte 18 de febrer, la primera plantació de rosers recuperats d’en Pere Dot. L’acte s’emmarca en el projecte de recuperació del patrimoni roserístic d’en Pere Dot que duu a terme l’Associació d’Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat.

L’associació que impulsa la recuperació, la divulgació i el reconeixement de la figura d’en Pere Dot i la conservació del seu llegat, va posar en funcionament l’any 2010, dins dels actes del 125è aniversari del naixement d’en Pere Dot, un projecte de recerca i recuperació de les roses creades pel roserista santfeliuenc universal i portar-les de nou a la nostra ciutat. Va començar així una cerca arreu del món de les roses creades pel geni roserista amb la intenció de portar-les a Sant Feliu i recuperar una part d’aquest valuós patrimoni i llegat de la ciutat.

Dos anys més tard, gràcies als Amics de les Roses i a les entitats, associacions i persones que han apadrinat cadascuna de les 21 varietats de roses recuperades, ha estat possible realitzar la plantació de les primeres varietats de roses recuperades per a la ciutat que va veure concebre aquestes creacions.

Durant l’acte, la Pilar López i el Jaume Garcia en nom de l’associació van explicar en què consisteix el projecte de recuperació, com es duu a terme, com s’aconsegueixen els nous rosers i com s’organitza el nou roserar dedicat a l’obra del roserista. En els propers anys s’espera poder recuperar unes 180 de les varietats de roses creades pel santfeliuenc il•lustre Pere Dot.

El lloc escollit per allotjar el patrimoni roserístic és el parc del Roserar Dot i Camprubí, un espai de més de 17.000 metres quadrats dedicats a la rosa inaugurat l’any 2007 i que duu el nom de dues de les principals famílies de roseristes relacionades amb Sant Feliu i la comarca, com són els Dot i els Camprubí. El roserar és un espai poc conegut, assignatura pendent de la nostra ciutat, que gràcies a l’impuls i l’esperit dels Amics de les Roses inicia una nova etapa on aquesta instal•lació ha de convertir-se en un dels parcs més importants del Baix Llobregat, centre de referència del món de les roses i del llegat d’en Pere Dot.

Els Amics de les Roses han mantingut l’esperit de la tradició roserística de Sant Feliu de Llobregat donant sentit al sobrenom de la “Ciutat de les Roses”, del que la celebració de l’Exposició Nacional de Roses és l’exponent més destacat. Amb el roserar, Sant Feliu, disposa d’un espai dedicat a la rosa durant tot l’any que permet donar a conèixer la història, la tradició i el patrimoni lligat al món de les roses que hem heretat, impulsant i difonent a la ciutadania i a les escoles el llegat d’en Pere Dot. Juntament amb la presència de la rosa als carreres i parcs de la nostra ciutat dignificarem el sobrenom de la “Ciutat de les Roses”.

Aprofito per agrair al meu amic Josep Armengol la satisfacció d’haver compartit amb ell la plantació d’un dels rosers i animar-vos a tots i totes a visitar aquest indret de la ciutat i passejar entre olors de roses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: