Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dijous, 3 de maig del 2012

Crònica d’una mort anunciada


Dos homes i un destí. Rajoy i Mas, PP i CiU, probablement han arribat al poder en el pitjor moment, ni en els seus pitjors somnis esperaven governar en la situació que estem vivint. Però no tenen perdó, ni disculpes, no són víctimes del sistema, amb les seves decisions no quedarà res del que hem conegut. Retallant el present, enterren el futur.

No entenc aquesta crisi però la pateixo. Sóc una víctima però no conec els culpables. Ens diuen que són els mercats, i jo em pregunto qui són?. Com milers de persones som els últims micos, els extres de la pel·lícula, no pintem res. Els guionistes ens posarien a la llista de víctimes col•laterals sense noms ni cognoms. Ningú no se’n preocupa.

Famílies en situació d’atur, persones desesperades que no saben com sortir de la maleïda crisi. En primera persona o en tercera, patim per nosaltres o per amics. Observem des de la barrera com la situació empitjora i la majoria no fem res.

Polítics, banquers, grans empresaris, no dic que siguin tots culpables, però ells sabien on ens portaven i no van fer res. El PSOE ens va portar a la ruïna i, PP i CiU ens enfonsaran encara més.

Ens han privat de molts drets que tenim com a ciutadans, sense ni tan sols preguntar-nos. Ens priven dels serveis, de les atencions, ens pidolen les condicions laborals, ens regategen la sanitat i l’educació. Quin futur ens espera sense una educació de qualitat i unes condicions laborals dignes?

Un govern del poble, uns dirigents al costat dels ciutadans no faria recaure tots els mals a les butxaques dels seus conveïns. On són els diners? On són els mercats? On són els culpables?

Mentre moltes persones estan en situacions insuportables, no s’estan prenent mesures que afectin allà on es troba la riquesa. S’han tocat els eixos de l’estat del Benestar com l’educació, la salut o la feina, mentre que les despeses en política exterior, en l’exèrcit o la monarquia no s’estan qüestionant.

Hem de sortir al carrer i dir que sí no hi ha drets no hi ha deures. S’han de pagar impostos si no rebem a canvi els serveis? No faig cap crida a la revolució, però moltes coses han de canviar i no veig enlloc els què ho poden fer.

Anem malament si hem de confiar en els que no pateixen la crisi. No canviaran el model, salvaran els seus mobles i esperaran millors èpoques perquè tot continuï igual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: