Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 16 d’abril del 2012

A Sant Feliu? Què! Com! On!


En moltes ocasions recorrem al tòpic, que em disculpi qui encara s’ho cregui, sobre la capitalitat de comarca de la nostra ciutat. Ens afalaguem les oïdes quan ens referim a Sant Feliu com a la capital del Baix Llobregat, como si per sí sol aquest títol volgués dir quelcom. La realitat és que fa molt de temps que la nostra ciutat va deixar de ser un referent per a les ciutats veïnes.

Tampoc ha contribuït gaire que en els darrers anys el govern socialista no ha sabut fer valer els nostres interessos davant d’altres ciutats del voltant. Decisions com: bloquejar el trambaix a l’entrada de la ciutat, no aprofitar el moment del soterrament o no exigir un traçat en la prolongació del metro que beneficií a Sant Feliu; han perjudicat Sant Feliu i sobre tot han contribuït a la pèrdua d’influència i de veu, llastrant el creixement de la nostra ciutat i conseqüentment la pèrdua del lideratge a la comarca.

La vocació de Sant Feliu sempre ha estat orientada a la comarca. La ciutat acull institucions i delegacions de les administracions d’àmbit supramunicipal: el Consell Comarcal, els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, l’Arxiu Comarcal, Pimec, la Cambra de Comerç, el Centre d’Estudis Comarcal, cap de partit judicial, delegació d’Hisenda, etc. L’activitat de les nostres entitats esportives i culturals traspassa l’àmbit local i tenen un reconegut prestigi comarcal i nacional, a destacar la celebració de l’Exposició Nacional de Roses.

Un fet que em va cridar l’atenció, i que si habitualment circuleu per les carreteres de la comarca potser us heu fixat, és que rarament es fa menció a la nostra ciutat a les carreteres de la comarca. No és que consideri que la senyalització viària sigui un tema important o si més no, no ho és més que d’altres qüestions; amb els temps que corren no és per posar-hi fil a l’agulla però sí per parar-hi atenció de com ens veuen des de fora.

A les carreteres comarcals i a les principals vies de comunicació poques vegades s’indica com anar a Sant Feliu, relegant les referències a la senyalització a les entrades a la ciutat. Tradicionalment ciutats com Martorell o Molins de Rei tenen més presència a la senyalització viària. No tindrem més comerç, més indústria o més inversions per instar a les administracions a senyalitzar Sant Feliu a la xarxa viària, però si ens ho creiem els detalls sí compten.

1 comentari:

  1. Hola Jaume:
    Estoy totalmente de acuerdo en que esas "pequeñas cosas" cuentan y mucho. Habría que solicitar que nuestra ciudad estuviese en las señalizaciones; no se si compete al Mopu o Generalitat, pero habría que reclamarlo. De todas formas y eso compete a NUESTRO MUNICIPIO, tampoco en las 5 entradas y salidas de nuestra ciudad figura el letrero de SANT FELIU DE LLOBREGAT, que ves en todos los Municipios cuando vas por carretera. En algún lugar hay un letrero que dice "Bienvenidos a Sant Feliu Ciudad de las Rosas"; letrero que no está a la entrada y salida y podría estar en cualquier punto de la ciudad, incluso en la Plaza de la Villa. ¡¡No !!, yo reclamo hace tiempo el LETRERO DE TRAFICO, que al llegar y salir de nuestro Municipio indique claramente nuestro nombre. Lo he reclamado varias veces al Ayuntamiento, pero siguen sin estar y esto es responsalibilidad de nuestro Ayuntamiento. Este letrero está en la casi totalidad de las ciudades cuando viajamos en coche, menos en nuestra casa.
    Javier Pablos.

    ResponElimina

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: