Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

divendres, 4 de juliol del 2003

Democràcia Local

Les últimes eleccions municipals han agreujat el distanciament entre la política i la ciutadania. Som davant una situació de pactes, en molts casos difícils d’explicar pels mateixos polítics, que ens deixen a tots indefensos per reclamar els drets a donar el nostre vot a qui realment nosaltres vulguem i no relativitzar-ho per un mercadeig a vegades una mica fosc.

¿On anem davant la nova situació de mercadeig on es veu afectada l’Alcaldia de la ciutat? La ciutat decideix qui vol d’alcalde donant a un o altre la majoria dels vots i no solucions rocambolesques com la de Molins de Rei, on l’Alcaldia serà de 18 mesos per a ERC. El mateix partit s’atreveix a demanar la presidència de la Generalitat, tot i que quedi com a tercera força més votada. ¿Que potser s’oferirà a algun partit, per salvar la papereta, el 50% de la presidència?

Han de canviar molt les coses en la política local: elecció directa de l’alcalde, llistes obertes, pactes ben clars abans de les eleccions o segones voltes per decidir la composició final dels nostres representants.

Escrits relacionats: