Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dijous, 8 de maig del 2003

Cap a una Democràcia més Participativa

Avui en dia; i donades les malaurades actuacions de l'actual govern de l'estat espanyol, que amb una gran majoria de ciutadans i ciutadanes rebutjant una GUERRA D'INTERESSOS, purament econòmics, s'apunta a la guerra sense tenir en compte l'opinió dels que van votar-lo i dels que no.

Avui en dia, tan important són les propostes electorals i els objectius de la legislatura, com el compromís amb el vot dels electors i amb el programa presentat.

El compromís amb els ciutadans i ciutadanes ha de ser, durant tota la legislatura i no tant sols amb l'obtenció del seu vot. Les futures eines de participació ciutadana: Consulta ciutadana en la pressa de decisions, Control de les polítiques públiques en vers a la participació ciutadana, Compromís del consistori en la resposta a totes les qüestions plantejades pels ciutadans, Aprovació i confecció de pressupostos amb participació ciutadana, Rigor en l'execució dels programes electoral com a compromís amb la ciutadania; han de garantir i assegurar que mai, mai més, un representant polític pugui posar els seus interessos personals per davant de l’opinió els seus ciutadans.

Hem de seguir avançant des de la Democràcia Representativa cap a la Democràcia Participativa. Hem d’exigir un compromís dels polítics amb l’opinió dels votants i amb el seu programa electoral. El nostre vot no ha de ser per ells un xec en blanc, sinó un compromís que han adquirit amb la ciutadania.

Escrits relacionats: