Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimarts, 20 de maig del 2008

Unes claus, 24 mesos i un pany


Avui fa dos anys del sorteig al Palau Municipal d'Esports on es van adjudicar els 104 pisos de protecció oficial del futur barri de Can Bertrand. Al sorteig van concórrer 1.118 persones entre les 1.352 sol·licituds presentades.

Aquell dia 104 persones, parelles o famílies van sortir del Palau amb la satisfacció i l'esperança de fer un gir en les seves vides, al cap de 18 mesos disposarien d'un pis en propietat.

Per a moltes d'elles, el pis que els permetria emancipar-se, formar una família o millorar en qualitat de vida sobretot per a les persones amb necessitats d'un habitatge adaptat.

Després de 24 mesos el pany no arriba, les obres avancen però encara falten uns mesos per acabar els primers pisos. Per a les persones afortunades van passant els dies, moltes d'elles han hagut de canviar o adaptar els seus somnis des de què van decidir acostar-se a l'Oficina Municipal d'Habitatge per informar-se sobre els pisos de protecció oficial anunciats per l'Ajuntament, han passat prop de tres anys.


El llarg camí per obtenir un pis de protecció oficial no respon a les demandes de les persones, es basa en molts moments en un calendari electoral marcat per les necessitats de l'equip de Govern. A més, decidir qui pot o qui no pot gaudir d'un d'aquests pocs pisos va en funció d'uns paràmetres que ara, tres anys després en alguns casos no s'ajusten a les bases.

Els ingressos econòmics, l'empadronament o l'edat de les persones sol·licitants eren alguns dels requisits per poder presentar una sol·licitud. Què passarà en el moment de lliurar els pisos als propietaris agraciats en el sorteig? Pisos per a joves amb 38 anys!, pisos per a persones no empadronades a la ciutat! o pisos per a persones amb ingressos de 2.500 euros mensuals!. Tot plegat una vergonya o almenys moralment poc correcte.

Molta pressa per a realitzar els sortejos però dels 600 habitatges de protecció oficial anunciats durant el primer mandat de l'equip de Govern d'aquesta ciutat, avui no n'hi ha cap de lliurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: