Jaume Solé bloc d´en Jaume Solé: Que la crisi dels ‘grans’ no afecti els petits

Subscriu-te al bloc

Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 30 de març de 2009

0

Que la crisi dels ‘grans’ no afecti els petits

Els efectes de la crisi arriben a l'escola. Els comptes no surten per a moltes famílies: matrícula, llibres, acollida, menjador, transport, activitats extraescolars, etc. Un degoteig constant . en aquests moments de crisi.

La crisi econòmica està afectant molt seriosament les famílies de la nostra ciutat, amb un creixement força significatiu de les persones en situació d’atur, un increment del 31,7% en els últims sis mesos, el que suposa 671 aturats i aturades noves. En aquests moments és ja evident que les famílies amb problemes econòmics es veuen obligades a reduir les despeses o en el pitjor dels casos han arribat al punt en què ja no poden fer-hi front. Un dels àmbits on la crisi es fa notar és en el funcionament de les escoles i en gran mesura en les escoles públiques i en les escoles bressol municipals.

L’escola pública es comença a veure afectada per la crisi, les famílies en què un dels pares no treballa o bé que els avis poden fer-se càrrec del nen o nena, renuncien a què els seus fills i filles es quedin a l’escola; ja sigui perquè van a casa a dinar o perquè deixen de fer l’activitat extraescolar. El problema s’agreuja quan un o els dos pares es queden sense feina. Les famílies tenen problemes per pagar les quotes i es veuen obligades a renunciar als serveis de menjador, als horaris d’acolliment o a les activitats extraescolars.

En el cas de les escoles públiques, aquestes ofereixen els serveis de menjador i les activitats extraescolars a través d’empreses especialitzades, en molts casos és l’AMPA de l’escola la que s’encarrega de gestionar els serveis. Hores d’ara les AMPES i les escoles veuen com es va reduint el nombre d’alumnes que es queden a dinar al centre o els que realitzen activitats extraescolars educatives complementàries.

La reducció d’usuaris en els serveis oferts a les escoles públiques incideix directament en les empreses concessionàries que veuen com el cost del servei es torna deficitari si el nombre d’usuaris baixa. Ja no solament és un greu problema per a les famílies que s’han de donar de baixa perquè no poden pagar les quotes o que necessiten reduir les despeses; sinó que la situació s’agreuja en el moment en què les empreses concessionàries no poden oferir els serveis a la resta d’alumnes sinó hi ha un mínim de nenes i nenes apuntats. Aquesta situació ja greu en el curs escolar actual serà molt més important el curs vinent.

Es fa necessària la intervenció en la crisi del govern municipal com a administració més propera a la ciutadania. La resposta d’un ajuntament responsable passa per augmentar la despesa en aquelles prestacions i ajuts socials adreçats a les famílies amb situacions econòmiques precàries com són: ajuts per a menjadors escolars, activitats extraescolars infantils o serveis d’ajuda a domicili per a persones dependents, etc.

amb ajuts socials, fem+santfeliu

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.

Escrits relacionats: