Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimecres, 22 d’abril del 2009

Aules d’estudi, una necessitat per als nostres joves

A final de curs, Sant Feliu de nou a la cua de les demandes dels estudiants.

Cada d’any quan s’acosta la fi del curs universitari sorgeix la necessitat d’habilitar un espai d’estudi obert els caps de setmana i a les nits perquè els estudiants puguin preparar els exàmens finals.

A proposta del grup popular en el passat ple és va debatre una moció en la que es demanava ampliar l’horari de la Biblioteca ‘Montserrat Roig’. La proposta del grup popular i a la que Iniciativa donava suport, consistia en ampliar l’horari de la Biblioteca pública durant els migdies i fins a les 21.30 h, de dilluns a divendres, i a més obrir els caps de setmana. L’Equip de Govern però, va saber pactar de forma hàbil amb el Partit Popular un canvi de la moció; que deixa en l’aire el tema, és a dir, en estudi i sense cap concreció. Un cop més la decisió de l’Equip de Govern passa de puntetes a l’hora d’afrontar una qüestió que es planteja al ple municipal. Moltes de les poblacions veïnes, Sant Joan Despí, Molins de Rei o Viladecans entre d’altres, disposen d’horaris més amplis a les Biblioteques públiques i que s’adapten a les necessitats dels estudiants.


Ampliar horaris, una ajuda per als joves universitaris

Els estudiants i estudiantes de la nostra ciutat, s’han de desplaçar a Barcelona pels horaris tan restrictius de la Biblioteca i per no disposar d’uns espais físics adients. Pèrdua de temps, desplaçaments, molèsties; quan de fet el que necessiten és calma, facilitats i aprofitar el temps. Disposar d’espais per a l’estudi, amb horaris que s’adaptin als cursos acadèmics de les universitats és una necessitat per als nostres joves.

Per aquest motiu demanem que s’habilitin aules d’estudi en els equipaments municipals, facilitar un lloc per estudiar i preparar treballs, de dilluns a diumenge, amb un horari ampli, beneficia l’estudi i afavoreix el treball en grup.

Els estudiants universitaris comencen al gener els primers exàmens del curs. Estem a l’abril i a Sant Feliu encara és hora que es valori com i on habilitar aquest espai per als nostres estudiants. No prendre la decisió ara, és deixar passar un altre curs; i ja n’hi van uns quants. Sí d’un examen es tractés, Sant Feliu de segur el suspèn.


Conciliació de les activitats extraescolars amb els estudis

Fa temps que alguns veïns reclamem per a Sant Feliu l’habilitació d’aules d’estudi en alguns els equipaments municipals. El que podem anomenar: conciliació del temps d’estudi amb la pràctica d’altres activitats extraescolars. Són molts els nens i nenes que practiquen algun esport o estudien altres matèries fora de l’horari escolar. Compaginar els horaris entre una i l’altra i aprofitar el temps per estudiar és una assignatura en moltes ocasions impossible d’aprovar. A aquests nens i nenes els hi queden hores que no poden aprofitar entre activitats, en esperes entre una i l’altre, en desplaçaments entre anades i tornades des de l’escola fins a casa, des de casa fins a l’activitat, etc.

Per facilitar que puguin aprofitar el temps i que la pràctica d’altres activitats no sigui motiu en la baixa del rendiment escolar, proposo habilitar espais com a aules d’estudi en alguns dels equipaments municipals. D’aquesta forma els nens i nenes poden avançar els treballs o l’estudi en els temps que van d’una activitat a l’altra o bé evitar desplaçar-se fins a casa i després haver de tornar a sortir per anar a l’activitat. Aquestes aules, que ja funcionen en altres municipis, són un bona forma d’aprofitar el temps.


Pla integral d’aules d’estudi

És necessari dotar-nos, des del Departament d’Educació, d’un pla d’aules d’estudi tenint en compte el calendari del curs escolar, tant dels estudiants de secundària, cicles formatius i batxillerat com dels estudiants universitaris, i que tingui en compte un horari més ampli en les èpoques d’exàmens i final de curs.

Un pla integral per aprofitar i optimitzar els diferents equipaments municipals: culturals, centres cívics i esportius, i dotar-los d’espais per estudiar tant per a treball individual com per a treballs en grup i garantint l’obertura d’un espai en horari nocturn fins a les 2 de la matinada, en períodes de més demanda.

Aquestes aules d’estudi, a més d’oferir uns horaris adaptats als estudiants, serien un servei de suport a l’estudi al llarg del curs escolar i estarien dotades d’un fons biogràfic i connexió a internet wi-fi gratuïta.

amb dedicació, fem +santfeliu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: