Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 1 de juny del 2009

El món local celebra 30 anys de democràcia

Molts ajuntaments de Catalunya han celebrat actes per commemorar els 30 anys de l’arribada de la democràcia al món local. L’Ajuntament de Sant Feliu s’ha quedat al marge i ha negat el reconeixement de la ciutat als homes i dones que al llarg d’aquests 30 anys de democràcia van assumir la responsabilitat de representar la ciutadania.

Des d’Iniciativa hem volgut retre homenatge a les persones que amb la seva dedicació i il·lusió van fer possible la transformació de la ciutat de Sant Feliu, al llarg d’aquests anys de democràcia local, fins a la ciutat oberta i social d’avui dia. Han estat molts homes i dones, des del 19 d’abril de 1979 en què es va constituir el primer ajuntament democràtic des de la II República, els que han assumit el compromís i la responsabilitat de representar la ciutadania d’aquesta ciutat.

No deixa de ser insòlit que des de l’equip de govern PSC-CiU s’hagi negat, tot i les reiterades peticions del grup municipal d’ICV-EUiA, un homenatge als càrrecs electes de 1979. Un grup de persones que un moment de grans dificultats, van dedicar el seu temps i esforç a treballar per Sant Feliu.

Un reconeixement a la tasca de tots aquells regidors i regidores que amb responsabilitat de govern o sense han treballat per la ciutat que és la nostra. Un reconeixement que va més enllà de colors, de sigles, de partits; un reconeixement a les persones que van ser protagonistes i amb aquestes extensible a tota la ciutadania que va fer possible un canvi, una gran transformació urbana, social i humana fins a la ciutat que avui gaudim; aquest sí que és el veritable canvi i no el que els socialistes ens volen fer creure que han fet en els últims 6 anys.

Per celebrar el 30è aniversari de la constitució del primer ajuntament democràtic a la nostra ciutat, Iniciativa ha organitzat una xerrada amb motiu del Dia de la Dona “30 anys de democràcia local: dones i Política”, ha editat un llibre “[24+6] 30 anys d’ajuntament democràtic” i ha fet una exposició, “Un abans i un després. 30 anys d’ajuntament democràtic”, com a mostra de la transformació que durant 30 anys de democràcia ha canviat la ciutat. Des d’aquí una felicitació a les persones que amb la seva dedicació ho han fet possible. Enhorabona Conchita Montoro, Carles Olona i Jordi San José.

L’equip de govern ha tingut l’oportunitat d’estar a l’alçada d’una efemèride en la construcció de la democràcia local, en canvi han girat l’esquena. L’alcalde va manifestar en el ple municipal que a Sant Feliu no hi haurà cap acte institucional d’homenatge ni cap recordatori. D’aquesta forma priva a la ciutat i als ciutadans i ciutadanes d’una celebració que va canviar les vides dels santfeliuencs i santfeliuenques.

Des dels partits polítics que formen l’actual equip de govern de Sant Feliu un cop més es dona informació esbiaixada a la ciutadania. Si no són clars amb el que diuen, com ho han de ser amb el que fan?. Llegiu el full socialista “Actualitat Socialista” del mes de maig de 2009. Un grapat de mitges veritats amanides amb molta imaginació.

Des d’aquestes línies, jo el més novell dels regidors, vull donar un petit i merescut agraïment a tots i totes les persones que a l’any 1979 van formar el primer consistori democràtic, amb un govern format per PSUC, PSC i CIU amb el Sr. Alcalde Francesc Baltasar al capdavant:

• Antonio de Oses (PSUC), regidor d'Ensenyament
• Felip Alcántara (PSUC)
• Ferran Artigas (PSC), regidor d'Esports
• Francesc Baltasar (PSUC), alcalde
• Francisco Romero (PSUC)
• Gaspar Morer (CiU) segon tinent d'alcalde
• Isabel Molina (UCD)
• Jaume Bosch (PSUC), regidor de Governació
• Joan Carné (PSC), regidor de Cultura i Joventut
• Joan Massagué (CiU)
• José Gimeno (PSC),
• José Manuel Colmenero (PSC)
• Josep Ferret (CiU), regidor de Sanitat i Serveis Socials
• Juan Antonio Cortado (PSC)
• Juan Sánchez (PSUC)
• Maria Comellas (PSUC)
• Rafael Prats (PSC), regidor d'Urbanisme i Habitatge
• Rubén Moral (UCD)
• Salvador Bertran (PSUC), regidor d'Hisenda
• Serafín Fernández (PSC), primer tinent d'alcalde
• Vicenç París (PSUC), regidor de Treball, Indústria i Comerç


amb sinceritat, fem +santfeliu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: