Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimecres, 8 de juliol del 2009

Sense expressió ni convicció

Definitivament l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat fa oïdes sordes a qualsevol proposta que arriba al ple municipal per part de la ciutadania. Un cop més no escolta i va a la seva, mal assumpte per a una administració que ha de ser propera.

En el ple municipal del mes de juny, novament els ciutadans han demanat ser escoltats pels representants polítics. En aquesta ocasió es tracta d’un conjunt d’entitats entre les que hi podem trobar: els Amics de la Natura, l’Agrupació de Recerca i Estudis de Sant Feliu, l’Ateneu Santfeliuenc, el CineBaix, el Centre Parroquial, el Casino Santfeliuenc, l’Agrupació Excursionista Sant Llorenç i el GEPS. Aquesta circumstància succeeix el mateix dia en què el Síndic presenta el seu informe anual on es destaca l’augment d’un 14% de les intervencions de la sindicatura.

La història es repeteix a mesura que van passant els plens: “tal o qual regidor no ens ha escoltat”, “les propostes que presentem no són ateses”, etc. La mateixa cantarella, impròpia d’una institució que ha de garantir la participació ciutadana en la presa de decisions.

Fa unes setmanes vaig comentar que aquest equip de govern ha trencat tots els canals de comunicació amb la ciutadania, doncs tampoc sembla que en aquesta ocasió res hagi canviat.


Fre a l’expressió ciutadana

Del què es tracta aquesta vegada és de la denúncia per part d’un conjunt d’entitats de Sant Feliu sobre l’ús dels plafons d’informació ciutadana que hi ha repartits pels carrers de la ciutat. Aquests plafons serveixen a les entitats, associacions i al propi ajuntament per donar a conèixer les seves activitats culturals, esportives i socials.

Han passat sis mesos des de que les entitats van dirigir-se a l’ajuntament per queixar-se pel que creuen un mal ús dels plafons d’expressió ciutadana. En aquests sis mesos, el regidor responsable i les entitats no han trobat cap punt d’acord que pugui satisfer les reclamacions presentades.

Amb la moció les entitats volen protestar pel què consideren un mal ús dels plafons per part d’algunes empreses privades que els utilitzen com un espai de publicitat gratuïta, i s’eviten d’aquesta forma el cost d’anunciar-se en altres mitjans (cartelleres comercials, tanques publicitàries, autobusos, etc). En concret es queixen de la distribució indiscriminada de publicitat per part d’empreses que en excés envaeixen els plafons de la ciutat ocupant tota la superfície, sense cap respecte pel què tapen i sense importar el cost econòmic que representa per a les entitats. Aquesta situació fa que les entitats molts cops hagin de fer ús d’altres espais no autoritzats per informar de les seves activitats.

Estarem tots d’acord en què aquests plafons d’informació ciutadana han de ser utilitzats per les entitats sense ànim de lucre i sense finalitat comercial, les empreses tenen els seus canals de publicitat. Què pensaríem si les entitats que en molts casos reben les subvencions del propi ajuntament haguessin de pagar en mitjans privats per anunciar les activitats?


Si us plau, una mica de civisme

A dia d’avui, els cartells penjats en els plafons d’informació ciutadana representen el principal suport de què disposen les entitats i el més directe per a la difusió de les seves activitats. El que sol·liciten és un canvi de l’ordenança municipal i que es reguli l’ús dels plafons d’expressió ciutadana per a les entitats, associacions i ciutadans i ciutadanes en general, i que es prohibeixi el seu ús per a publicitat comercial.

També es demana que s’augmenti el número de plafons existents a la nostra ciutat, regularitzar el dia de neteja, alhora que es suggereix editar un plànol amb la ubicació dels plafons repartits per la ciutat, entre altres propostes per millorar el manteniment i el seu ús.

Des d’Iniciativa pensem que són un mitjà important i de vegades l’únic perquè les entitats puguin difondre les seves activitats. Per tant, cal prioritzar el seu ús per part d’aquestes. Abans de res és necessari fer una anàlisi de la ubicació dels plafons i valorar si són les més adients. I a partir d’aquí caldria fer un esforç per ordenar l’ús a fi que realment siguin “plafons d’informació ciutadana”. L’Ajuntament disposa de mecanismes per fer-ho (ordenança, agents cívics). Únicament manca la voluntat política de l’equip de govern per fer-ho possible.

amb voluntat política, fem +santfeliu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: