Jaume Solé bloc d´en Jaume Solé: La política en un clic

Subscriu-te al bloc

Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 27 de juliol de 2009

0

La política en un clic

Connectats a la xarxa tenim accés a tot tipus de continguts, d’informació o esdeveniment sense moure’ns de la cadira. Vivim a l’era del clic, “si pot ser un clic que no siguin dos”.

L’impuls del web 2.0 ha suposat la revolució a la xarxa, on blocs com Blogger, xarxes socials com Facebook o canals com YouTube han transformat internet. Ja no som únicament consumidors de la xarxa, som part activa.


La política es socialitza

L’onada 2.0 també ha sacsejat la política. El fenomen bloc s'ha consolidat com a una eina de comunicació i és ja una font més d’informació per a ciutadans i periodistes.

Els blocs són comunicació, és cert; però són molt més que això. El bloc s’ha convertit en un espai on expressar opinions i intercanviar idees, un espai que permet relacionar, interactuar i posar en contacte persones que comparteixen inquietuds més enllà de l’entorn més pròxim de l’autor. El discurs ha deixat pas a la conversa, amb cada entrada al bloc es genera diàleg. Els lectors són protagonistes i aporten nous punts de vista i això fa que neixin altres opinions i idees. El missatge ha deixat de ser únicament una font d’informació per passar a ser el fil conductor de la comunicació.

Tothom que té alguna cosa a dir, té ara la capacitat de fer-ho i el que és més important, de donar-ho a conèixer. Els ciutadans en general s’han trobat amb uns mitjans fins ara lluny del seu abast. La capacitat d’enviar un missatge ja no està únicament en mans dels partits polítics, l’individu té veu i es fa escoltar.

Al voltant dels blocs neixen petits univers, són les blocesferes: blocs agrupats per interessos, per temàtiques, per àmbit geogràfic o per ideari polític, etc.; que configuren una xarxa amb capacitat per crear opinió. Si un bloc no és representatiu, un conjunt de blocs sí que ho són.

Ens trobem davant d’una nova forma de participació i d’entendre la política. Ja no són els polítics tradicionals, menys disposats a dialogar o si més no menys confiats amb les noves tecnologies, els únics que parlen de política. La política està en mans de ciutadans i ciutadanes actius que han pres la paraula i ja no es limiten a escolar el discurs i votar cada quatre anys. La política 2.0 està en boca de tots i totes.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.

Escrits relacionats: