Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

divendres, 27 de novembre del 2009

Qualitat professional, reconeixement laboral

Un altre ple municipal amb la participació de la ciutadania. Em sembla “fantàstic” i un excel·lent exercici de democràcia que les veus dels ciutadans i ciutadanes es puguin sentir al ple davant dels representants polítics. És una llàstima que en els darrers anys aquestes intervencions únicament es refereixin al mal tracte que reben els ciutadans per part de l’Equip de Govern de l’Ajuntament. Aquesta vegada els ciutadans i ciutadanes que volien ser atesos i escoltats han estat: un grup de persones, un col·lectiu de dones, un sector de professionals, unes treballadores amb un gran sentit de la responsabilitat i del compromís per la seva professió. Van venir al darrer ple municipal per expressar tranquil·lament la seva preocupació pel futur de la tasca i la qualitat de la feina que realitzen; em refereixo a les educadores de les escoles bressol municipals.

La seva veu fa anys que està en l’aire, les seves paraules fa anys que se les porta el vent d’un costat a l’altre sense que de moment ningú cregui en les seves reivindicacions. En els darrers anys el vent s’ha tornat tempesta i el que era un estira i arronsa amb els professionals d’un servei s’ha convertit amb un menyspreu a la feina que fan.

Les educadores de les escoles bressol municipals Fàbregas, Patufet i Tambor demanen dues coses ben senzilles: exercir la seva feina amb la qualitat pedagògica en l’educació que es mereixen els infants de 0 a 3 anys, i el reconeixement laboral i professional de la feina que desenvolupen. Bé, res més que no vulguem per a nosaltres mateixos com a treballadors i treballadores que tots i totes som.

Des del coneixement personal puc dir clarament que no els empenya un motiu exclusivament econòmic. Durant molts anys hem gaudit de la seva professionalitat, posant el nivell molt alt en l’educació i l’atenció dels nostres nens i nenes. Han demostrat professionalitat responsabilitat i a més han afegit un bon grapat d’entusiasme, d’il·lusió i d’esforç per dedicar-se als valors pedagògics i educatius dels infants més petits de Sant Feliu, els més petits, no per això els menys importants.

Està molt clar que per satisfer les seves demandes cal voluntat política, voluntat que fa molt de temps que no existeix en aquest Equip de Govern en les qüestions que afecten als infants: Xarxa d’atenció a la infància, escoles bressol municipals o consell d’infants.

La seva reclamació és raonada i és de justícia seure, dialogar i consensuar una sortida que valori el servei i la tasca que fan. No tinc res a dir que no hagin dit elles, aquí teniu la seva veu, les seves paraules; llegiu-les atentament. Amb un esforç decidit apostem pel futur dels nostres infants.

amb qualitat professional, fem +santfeliu

1 comentari:

  1. Estic molts contenta de llegir aquest article i veure que algú se’n preocupa de les escoles bressol de Sant Feliu, que tant m’he estimat i m’estimo, i de les persones que hi ha darrera. Com a antiga treballadora, conec molt bé les persones i la feina que fan cada dia, amb bon humor i molta il•lusió. És una feina plena d’agraïments diaris: els somriures, els petons, la mà que t’agafa, aquests ulls; però també plena, igualment, de responsabilitat i preocupacions. Cal que ens sumem a la seva lluita, perquè ha estat un luxe portar els nostres fils a les escoles bressol municipals. Jo em sento orgullosa i crec que mols ciutadans de Sant Feliu, també.

    Les seves reivindicacions són totalment JUSTES, i m’agradaria deixar constància del meu recolzament.

    ResponElimina

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: