Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 11 de gener del 2010

Carta oberta a la regidora d’Educació de Sant Feliu de Llobregat, Sra. Maria Tobella


En resposta a la carta publicada al diari El Punt Barcelona el dia 11 de desembre.


Benvolguda regidora,

Passaré per alt les seves acusacions en relació a una suposada intenció, per part d’un servidor, de confondre als lectors presentant-me com un ciutadà anònim i amagant la meva condició de regidor d’Iniciativa per Catalunya Verds.

Tot i que la disculpo pel seu to, em permeto fer-li una reflexió sobre la seva malintencionada manipulació. Com vostè comenta, ocupo un càrrec de regidor però les meves opinions i accions són personals i van signades amb nom i cognoms, “un és el que és i no el que representa”: com pot dir què em presento com un ciutadà anònim?, què són diferents les meves paraules segons el càrrec que ocupi?, a qui es pensa que vull confondré?

Sra. Tobella no intenti devaluar el missatge, desprestigiant al missatger. És prou conegut pels ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Llobregat que a les passades eleccions municipals vaig concorre a la llista d’ICV-EUiA com a independent. I lluny d’amagar-ho és per a mi una gran satisfacció poder compartir amb els companys del grup municipal la responsabilitat de representar a la ciutadania que ens va donar el seu suport des de l’acta de regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu.

Tot i que a vostè li pot sobtar, hi ha opinió més enllà del càrrec polític. La meva implicació en la política local és recent però no així la meva participació activa en el moviment veïnal i participatiu de la nostra ciutat: ja sigui a través de l’associació de veïns i veïnes, de plataformes de participació ciutadana, de projectes com “Sant Feliu suma per l’Estatut” o de cartes als diaris; trajectòria que avala les meves accions i opinions, i no fruït de posicions partidistes sinó personals. Si vostè pot dir el mateix, la congratulo, si en el seu cas les seves decisions són dictades per una submissió a uns colors, la planyo. Per tant, estimada senyora, ni amagar el càrrec és confondre a la gent, ni fer-ne ostentació li dóna més credibilitat a la seva persona.

I posats els punts a les "is", entrem en el tema que ens ocupa i que veritablement té importància. No li permeto acusar-me de demagògia ni de tergiversar la veritat, tal i com vostè afirma en la seva carta: què potser no hi era al ple municipal?, quina part no va entendre?, què no és coneixedora dels problemes i reivindicacions dels treballadors de la seva pròpia àrea?, què no creu que el què demanen és en justa mesura el que mereixen? Molt preocupada hauria d’estar quan el col·lectiu del qual vostè es regidora es veu en la necessitat d'anar al ple municipal a exposar les seves reclamacions i necessitats, i quan compten amb el recolzament dels sindicats i amb la presència majoritària en aquest ple de les treballadores de les escoles bressol municipals.

Respecte a com valora la feina que es fa des de la regidoria d’Educació de Sant Feliu, en parlarem molt al llarg dels propers plens municipals. I sí, les seves actuacions al capdavant de la regidoria ens té acostumats a haver d’estar en contra; ja ens agradaria poder felicitar-la per alguna millora fora de la pedra. En com els darrers anys la seva gestió de la regidoria ha devaluat els serveis i les atencions als infants i a les famílies: la Xarxa d’atenció a la infància, els Espais Familiars, el Consell d’Infants, les Escoles bressol municipals, o amb el desenvolupament del mapa escolar, etc. Vostè només ens parla de pedra: edificis i equipaments necessaris, però... i el valor i la qualitat de l’educació i l’atenció infantil i familiar? Creu de veritat que només amb equipaments es pot mantenir la qualitat i la professionalitat? El factor humà és el valor més important i el que ens permet un salt de qualitat en aquest servei educatiu i també social. En els darrers anys l’àrea d’Educació ha perdut professionals de gran vàlua i en alguns casos els serveis no disposen de prous recursos humans per mantenir el bon funcionament.

Abans d’acabar, li demano una mica de generositat. Tota la ciutat es congratula del premi atorgat pel Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat “Reconeixement Infància 2009”, però només vostè no veu en aquest reconeixement un premi a una trajectòria iniciada l’any 1993 amb la municipalització de les escoles bressol, amb la constitució de la Xarxa d’Atenció a la Infància l’any 1997 o la celebració del primer Consell d’Infants l’any 1998.

Senyora Tobella, Sant Feliu ja era un referent en polítiques adreçades a la infància molt abans de que vostè portés aquesta regidoria: Premi Catalunya Educació l'any 2002, atorgat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, i premi "Ciutat amiga dels infants", atorgat per la UNICEF i la FEMP l’any 2003. Reconeixements i mèrits aconseguits gràcies a unes professionals i a una decisió política ferma dels governs d’Iniciativa en l’atenció i l’educació de la Infància. Aquest any Sant Feliu ha estat premiada amb el premi “Reconeixement Infància 2009”, premi que és de rigor fer extensiu a la trajectòria professional de persones com: l’Anna Novella, la Rosa Reina o l’Àngels Prats i al grup humà de treballadors i treballadores de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Sant Feliu. Gràcies a tots i totes.

Salutacions Cordials,

Jaume Solé Díaz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: