Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 3 de maig del 2010

Roses i Ciutat


Aquest any Sant Feliu celebra el 125è aniversari del naixement de Pere Dot Martínez (1885 - 1976) a la finca de Torreblanca. Roserista i impulsor de l’Exposició Nacional de Roses que en aquesta 52a edició inclou una exposició sobre la seva figura i la seva obra.

Tots i totes identifiquem Sant Feliu amb la Ciutat de les Roses. La mostra més rellevant la tenim a la primavera quan la ciutat celebra l’Exposició Nacional de Roses: Nacional des de l’any 1957, però que va tenir els seus inicis l’any 1928 amb la primera Exposició de Roses a l’Ateneu Santfeliuenc organitzada pels Amics de l’Art i de les Lletres i promoguda entre d’altres pel roserista santfeliuenc Pere Dot, del que aquest any celebrem el 125è aniversari del seu naixement. Exposició Nacional que en breu desitgem sigui inclosa en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i declarada Festa patrimonial d’interès nacional.

Roses i ciutat han anat de la mà al llarg de més de 80 anys, fet que ha contribuït a que la ciutat sigui coneguda arreu com la “Ciutat de les Roses”, tal i com la descrigué el poeta Martí Dot. Fins al punt que durant el període de la República la nostra ciutat va passar a anomenar-se Roses del Llobregat.

L’Associació Amics de les Roses, a qui felicito per la seva tasca i l’esforç vers la figura i el símbol de la rosa, celebra i fa partícip a la ciutat, el 125è aniversari del naixement del roserista universal i santfeliuenc, Pere Dot.

La commemoració va més enllà del reconeixement a la persona i s’emmarca en la recuperació, divulgació i conservació del llegat de Pere Dot. No és una tasca fàcil però l’esforç, la capacitat i la perseverança dels “Amics de les Roses” en la salvaguarda d’una part de la memòria històrica que ens identifica com a poble, ciutat i santfeliuencs, ens recorda constantment el lligam de la ciutat amb les roses. El treball d’aquesta associació fa possible que Sant Feliu sigui sent mereixedora del sobrenom de ‘Ciutat de les Roses’.

En nom del grup municipal d’Iniciativa i Esquerra Unida, volem manifestar el nostre suport als actes de commemoració del 125è aniversari del naixement de Pere Dot i expressar la nostra col·laboració per mantenir viu el patrimoni i la memòria històrica local, i recuperar el llegat roserístic d’un santfeliuenc.

“Que la rosa ens acompanyi”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: