Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimecres, 28 d’abril del 2010

Espais de Memòria històrica contra l’oblit


Amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica, arreu de Catalunya s’ha creat la Xarxa d’espais de memòria impulsada per la Direcció de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya.

A la nostra ciutat, des del grup municipal d’Iniciativa i Esquerra Unida, s’ha fet un esforç per aconseguir la retirada de simbologia franquista i la identificació del refugi antiaeri del Parc Nadal amb la voluntat de rescatar aquest espai i incloure’l a l’espai públic com a indret de memorial col·lectiu.

La recuperació de la memòria històrica local constitueix un patrimoni educatiu i pedagògic per entendre el camí que hem hagut de recórrer per arribar a viure en democràcia. Un record permanent de sensibilització per la pau i pels valors democràtics per a les generacions nascudes en la democràcia i per a les generacions futures.

Finalment l’Ajuntament ha hagut de donar compliment a una moció presentada al juliol de 2006 per Iniciativa i Esquerra Unida i acaba de fer pública la col·locació d’una placa a l’entrada del parc Nadal que informarà a la ciutadania de l’existència d’un dels refugis antiaeris construïts l’any 1938 per protegir a la ciutadania dels bombardejos de l’aviació franquista. Així mateix s’ubicarà un panell informatiu amb un plànol amb la situació del refugi, així com fotografies de l’espai i una explicació sobre la història, les experiències viscudes i els seus usos.

També en compliment d’un altra moció presentada al novembre de 2008 per Iniciativa i Esquerra Unida, al llarg de l’any 2010 l’Ajuntament retirarà els símbols franquistes localitzats a la ciutat.

contra l'oblit, fem +santfeliu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: