Jaume Solé bloc d´en Jaume Solé: Propera parada: Sant Feliu Estació

Subscriu-te al bloc

Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimarts, 20 de juliol de 2010

0

Propera parada: Sant Feliu Estació


Ja fa uns quants mesos que vaig emprendre un viatge apassionant i emocionant que va començar justament a l’andana de l’estació de Sant Feliu. Quan vaig pujar al tren per salvar l’Estació no podia imaginar que trobaria tants companys i companyes de viatge. Han estat desenes de trucades, de correus electrònics, de buscar documentació i contactar amb entitats i persones que han aportar el seu granet de sorra en la defensa del patrimoni de la nostra ciutat.

Durant aquest temps he conegut persones enamorades del ferrocarril, d’altres apassionades de la història, unes interessades en el patrimoni històric o senzillament que s’estimen la ciutat. Entre tots i totes ens hem encoratjat i donat ànims per continuar el viatge fins al final.

Ben aviat haurem d’enfilar el darrer tram d’aquest viatge però abans una parada per agrair a totes les persones que han compartit aquest viatge i a totes les entitats que s’ha adherit a la campanya, gràcies per la vostra amable i valuosa col·laboració.

Poc a poc ens hem endinsat en un món increïble i fascinant: màquines de vapor, estacions, ponts, estils arquitectònics, etc. Hores d’ara no tinc cap dubte que l’estació de Sant Feliu té pedigrí propi i que ningú pot discutir-li el privilegi de continuar fent història ‘per als segles dels segles’. Aprofundint en el valor històric que representa la nostra estació, no vull perdre de vista que el primer motiu per començar aquest viatge va ser sentimental i pedagògic. Sentimental, pel que representa socialment per a Sant Feliu i pedagògic, pel valor que hem de transmetre a les generacions que ens han de precedir.

En aquesta breu aturada fem balanç del camí que ens ha portat fins aquí. Cada cop tenim més motius, més arguments i més companys i companyes per fer-nos escoltar. Des de la Plataforma “Salvem l’Estació del Tren de Sant Feliu” demanem:
  • un estudi que avaluï la viabilitat tècnica de mantenir l’estació en el projecte del soterrament,
  • que s’inclogui l’Estació en el catàleg del patrimoni local i declarat Bé Cultural d’Interès Local,
  • i un cop fet el soterrament de les vies, recuperar l’aspecte original i donar-li un ús per a la ciutadania i les entitats de la ciutat.

Companys i companyes, al setembre tornarem a pujar al tren. Fins llavors que tingueu unes bones vacances.

conservant el patrimoni, fem +santfeliu


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.

Escrits relacionats: