Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dijous, 28 d’abril del 2011

Retallar, rebaixar, treure, tallar, suprimir...


ICV-EUiA porta al ple municipal un moció en denúncia a la política de reducció en els serveis sanitaris, educatius i socials adoptada pel govern de CiU a la Generalitat de Catalunya, com a mesura adreçada a reduir el dèficit econòmic que pateix aquesta administració.

En el darrer ple municipal abans de les eleccions del proper 22 de maig he presentat una moció amb la que ICV-EUiA ens sumem a les reivindicacions dels professionals sanitaris i educatius davant la preocupació que l'actual política de retallades indiscriminades, que proposa el Govern de CiU, atempten contra els drets socials bàsics dels ciutadans i ciutadanes i perjudiquen la majoria de persones: treballadores, jubilades, dependents i aturades, i a la qualitat de serveis tan necessaris i bàsics, com són la sanitat i l’educació públiques.

La moció d’ICV-EUiA aprovada en el ple municipal, amb el vots favorables del PSC, PP i ERC i amb els vots en contra dels regidors i regidores de CiU, exigeix a la Generalitat que aturi els plans de retallada proposats en els serveis sanitaris de la ciutat i a mantenir les inversions previstes per a Sant Feliu, com el nou Centre d’Urgències del Pla, així com en matèria educativa mantenir la sisena hora en els centres de primària, mantenir el professorat del batxillerat artístic de l’Institut Olorda i a suprimir les reduccions pressupostàries aplicades als centres escolars per les despeses bàsiques, com la llum, el gas o el material escolar, i també insta a la Generalitat a no reduir el personal sanitari i docent dels centres.

La moció denuncia les retallades aplicades pel govern de la Generalitat presidit per CiU en matèries com la sanitat pública, l'educació pública, l'aplicació de la llei de dependència, les ajudes a les famílies i a la gent jove, el transport públic o la seguretat.

Qui la fa, no paga

Les retallades afecten greument les prestacions socials i, per tant, a la població més desfavorida. Fan pagar la crisi als qui més la pateixen i que en són víctimes sense haver-la provocat, mentre s’apliquen ajuts econòmics com la supressió de l’impost de successions a les grans transmissions de patrimoni o s’anuncien rebaixes de l’IRPF per a les rendes més altes.

No s’entén que en un moment de crisi les primeres mesures del govern vaguin destinades a reduir els ingressos de l’administració, que permetrien reduir l’abast de les retallades, i s’adoptin mesures encaminades a afavorir els més rics i perjudicar els més pobres.

Perill, eleccions

Amb les eleccions municipals al girar la cantonada i davant les protestes dels professionals afectats i les veus crítiques d’alguns dels principals assessors de Mas, el govern de CiU ha vist condicionada la política de retallades pensant en les eleccions municipals i ha decidit endarrerir decisions i replantejar-se algunes de les retallades previstes a la sanitat i l’ensenyament públics en un intent de dissimular la tisorada fins a les eleccions municipals del proper 22 de maig. Si no hi ha qui ho aturi, el 23 de maig “mas” retallades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: