Jaume Solé bloc d´en Jaume Solé: Eleccions municipals 2.0. Xarxes socials

Subscriu-te al bloc

Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dilluns, 16 de maig de 2011

0

Eleccions municipals 2.0. Xarxes socials


Avui tothom està al facebook o al twitter, o coneix algú que ho està. He quedat al facebook, he piolat al twitter; les xarxes socials s’han convertit en un espai de relació i interacció entre persones de diferents llocs i procedències i un espai d’intercanvi d’opinions i de diàleg.

Els polítics no s’han quedat al marge del potencial que representen les xarxes socials per relacionar-se directament amb els electors i debatre les seves propostes. Les xarxes han revolucionat l’espai polític. Les eleccions municipals del proper diumenge 22 de maig seran les primeres eleccions municipals 2.0 i arreu del país els candidats locals s’han bolcat en les possibilitats que ofereixen les xarxes socials esdevenint una verdadera campanya electoral virtual. Estic segur que els blocs, facebook o twitter locals acaparen durant aquesta campanya molta atenció de la ciutadania que vol conèixer de prop i de primera mà les propostes dels candidats.

Alguns candidats tenen avantatge doncs són usuaris de les xarxes socials i escriuen el seu bloc, facebook o twitter de forma regular. Aquest són els polítics, com el Jordi San José, que han entès l’encaix de les eines 2.0 en la política de proximitat i la relació directa amb la ciutadania a través de les xarxes socials.

La majoria dels polítics però arriben tard, com la alcaldessa Lourdes Borrell, i busquen en les xarxes un aparador on difondre el seu programa electoral. Molts d’aquest polítics han obert els seus blocs personals, facebooks i twitters, no amb la una voluntat de dialogar i debatre el seu discurs i propostes sinó que forma part de la seva campanya electoral com un mitjà de màrqueting on promocionar-se electoralment. Han pensat que obrir un bloc o entrar en una xarxa social els hi reportarà un grapat de vots que els pot fer guanyar les eleccions als seus municipis. Un cop acabades les eleccions, de forma progressiva, tancaran aquests canals de diàleg amb la ciutadania.

Un estil, no un recurs

El Jordi San José fou un dels primers polítics de la ciutat en obrir un bloc personal que és punt de trobada amb molts ciutadans i ciutadanes que mitjançat els comentaris al bloc: contrasten, pregunten o dialoguen amb el Jordi sobre les qüestions que més els hi interessen.

El web 2.0 i les xarxes socials són un mitjà de relació entre l’autor i el lector. En el context del que s’anomena política 2.0, els blocs i les xarxes són canals que permeten el contacte personal entre el polític i l’electorat. On el diàleg permet compartir, discutir i intercanviar idees i propostes polítiques. Un camí que apropa la política als ciutadans, això sí sense oblidar-nos del contacte personal imprescindible amb les persones i del que Iniciativa manté un diàleg fluid amb les entitats i la ciutadania en general.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.

Escrits relacionats: