Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimecres, 18 de maig del 2011

Acte electoral al barri de les Grases i a la Salut


Molt bon dia a tots i totes les persones que avui us apropeu aquest acte electoral al barri de les Grases.

Alguns ja em coneixeu com a veí del barri. Pels que no em coneixeu em presento: sóc el Jaume Solé i des de que vaig venir a viure al barri l’any 99 he estat membre de l’Associació de Veïns i Veïnes i des de fa tres anys sóc regidor a l’ajuntament pel grup municipal d’ICV-EUiA.

Vull assenyalar alguna de les reclamacions que durant aquest temps hem aconseguit treballant des del barri i per al barri, com són l’ampliació de l’espai de jocs per als infants més petits o la pista d’esport a l’aire lliure.

Durant aquests anys el pas de camions pel bell mig del barri ha estat el problema més gran i de més repercussió que hem tingut. Tant des de l’AVV com des d’Iniciativa hem exigit amb claredat que cal resoldre aquest conflictiu pas de camions.

L’any 2003 teníem el compromís dels llavors alcalde, Àngel Merino, i del tinent d’alcalde, Juan Antonio Vázquez, per construir una nova carretera que passés per fora del barri i que ens alliberés d’aquest conflicte.

Com tots sabeu les ànsies per governar i el desig de ser alcalde del Juan Antonio Vázquez van acabar amb un pacte amb ERC amb el que ens van deixar tirats als veïns i veïnes, sense el vial promès i amb els camions pel mig del barri. Com a veí i amb el suport de l’AVV vaig impulsar la campanya contra el túnel que PSC i ERC ens volien imposar.

El compromís d’ICV-EUiA serà, en cas que la Sànson torni a l’activitat, buscar una alternativa al trànsit de camions cap a la cimentera i la zona industrial dins del marc del nou Consell Assessor d’Urbanisme.

PSC i CiU d’esquenes a la ciutadania

Durant els darrers anys hem viscut com el govern de PSC i CiU s’ha enfrontat amb entitats i associacions. Fet que ha provocat el rebuig des de molts àmbits associatius d’aquesta forma de governar de socialistes i convergents.

ICV-EUiA sensible a la veu de les associacions, incorpora a les llistes electorals persones amb vocació de ciutat, amb vocació vers les persones que hi vivim. Vull referir-me a algunes de les persones que formen part de la candidatura d’ICV-EUiA-Independents per Sant Feliu: com són la Maria Cinta Daudé, compromesa amb el servei a les persones perquè puguin gaudir d’oportunitats de feina; la Mireia Aldana, compromesa amb els infants i els valors en el temps de lleure, el Jordi Barroso, compromès amb el medi ambient i el reciclatge per millorar la qualitat de vida; o el Dani Muñoz, compromès amb l’esport i els seus valors.

Aquestes persones i cadascuna de les que configuren la candidatura, juntament amb els regidors i regidores del grup municipal: com la Lídia Muñoz, el Manel Martínez, la Conchita Fernández, el Manel Leiva o l’Eni Novell, formem un grup de persones que treballem per a la ciutat i per a les persones. Un grup encapçalat pel Jordi San José, una persona compromesa amb el diàleg amb les persones, les entitats, la ciutat; amb el compromís de representar a la ciutadania sense substituir-la, construint ciutat juntament amb les persones que hi viuen.

Perquè formo part d’aquest projecte?

- Per un model de ciutat diferent del defensat per PSC i CiU.


Per un model de ciutat diferent del model del Juan Antonio Vázquez o del Fernández Burgui.

Per un model de ciutat diferent del model de la Lourdes Borrell o de la Rosa Maria Martí.

Perquè tenim el compromís de retirar els dos planejaments urbanístics que afecten la nostra ciutat:

- el PGM del Mas Lluí amb la requalificació de zones verdes per construir vivendes, i

- el PGM del planejament de la superfície del soterrament amb la construcció d’edificacions de 14 plantes al centre de la ciutat.

Aquests dos planejaments tenen en comú la requalificació de terrenys públics a privats amb la finalitat de finançar la construcció d’equipaments o de pagar una part de les obres del soterrament en l’altre. I tots dos comptem amb el rebuig de les entitats de veïns i veïnes.

En el cas del soterrament de les vies del tren a Sant Feliu, des d’ICV-EUiA-ISF, reclamem a l’Estat i a la Generalitat el pagament de l’obra i que Sant Feliu no hipotequi els equipaments i les vivendes de promoció pública per poder pagar 25 milions d’euros.

Per posar un exemple, el nou pavelló esportiu de les Grases ha costat 2,5 milions d’euros. Sense la necessitat de pagar una part de l’obra del soterrament, Sant Feliu podria tenir 10 pavellons; o un teatre, o dues escoles bressol, o una nova escola d’adults, o disposar de sòl públic per poder construir vivenda pública protegida assequible a totes les persones i que els nostres joves no hagin de marxar lluny de la ciutat.

El PSC i CiU han votat en contra de reclamar a l’Estat i a la Generalitat el pagament complert de l’obra, i ho fan quan l’Estat destinarà una inversió a Catalunya de 4.000 milions d’euros en infraestructura del ferrocarril. De veritat penseu que Sant Feliu ha de pagar 25 milions?

Quin municipi ha de pagar per una millora en comunicacions, quin municipi ha de pagar per una millora en una autovia o un aeroport?

- Per un model social públic de qualitat


Si guanya el PSC a Sant Feliu pactarà amb CiU.

Amb la CiU que retalla, que suprimeix, que ens treu:

- què retalla serveis sanitaris,
- què retalla serveis educatius, i
- què retalla assistència social.

L'actual política de retallades indiscriminades del Govern de CiU atempten contra els drets socials bàsics dels ciutadans i ciutadanes i perjudiquen la majoria de persones: treballadores, jubilades, dependents i aturades, i a la qualitat de serveis tan necessaris i bàsics, com són la sanitat i l’educació públiques.

Les retallades afecten greument les prestacions socials i, per tant, a la població més desfavorida. Fan pagar la crisi als qui més la pateixen i que en són víctimes sense haver-la provocat, mentre s’apliquen ajuts econòmics:
- com la supressió de l’impost de successions a les grans transmissions de patrimoni, o
- s’anuncien rebaixes de l’IRPF per a les rendes més altes.

No s’entén que en un moment de crisi les primeres mesures del govern vaguin destinades a reduir els ingressos de l’administració, que permetrien reduir l’abast de les retallades, i s’adoptin mesures encaminades a afavorir els més rics i perjudicar els més pobres.

Per un model de ciutat ben planificat.

Per un model social equitatiu.

El diumenge voteu ICV-EUiA-Independents per Sant Feliu.

El diumenge voteu JORDI SAN JOSÉ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: