Benvingut@!

Aquest és el meu bloc, un espai on hi trobareu algunes reflexions que faig en veu alta i aquells temes que, per algun motiu o altre, he volgut compartir. Fa temps que ho volia fer. No us passa que de vegades teniu ganes de dir la vostra i no sabeu on fer-ho? Per aquest motiu he decidit obrir un bloc, on dir la meva. » Seguir llegint

Gràcies per la teva visita.
 

dimecres, 8 d’octubre del 2008

La política o el joc de les cadires

Juan Antonio Vázquez, anuncia que no segueix com Alcalde.

El passat divendres 26 de setembre és va saber que l’Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, el socialista Juan Antonio Vázquez, havia pres la decisió de renunciar al càrrec.

La notícia la va llençar una regidora socialista en una reunió de treball i de seguida va córrer per la ciutat. Immediatament tots els grups municipals van ser informats pel mateix Vázquez de la decisió pressa i de la seva intenció de fer-ho públic el més aviat possible. Tant sols s’estava a expenses de què es fes la comunicació oficial, possiblement en el ple del mateix mes de setembre o abans de les festes de Tardor en un ple extraordinari.

L’oposició del grup municipal d’Iniciativa per Catalunya i la pressió de les associacions de veïns i veïnes, han posat en escac la gestió municipal.

No han transcendit els motius pels quals l’encara actual alcalde renuncia al càrrec. Els rumors s’han estès ràpidament, tothom posa fil a l’agulla a les especulacions a les que el mutisme de l’Ajuntament no fa més que afegir-hi llenya al foc. Segons sembla es tracta de discrepàncies polítiques dins del seu partit, que la situació política i l’entorn de crispació que viu la ciutat han acabat per agreujar i, precipitar els esdeveniments.

Durant els últims mesos l’oposició del grup municipal d’Iniciativa per Catalunya i la pressió de les associacions de veïns i veïnes, han posat en escac la gestió municipal. Les denúncies a l’equip de govern per l’increment de les obres de la nova piscina municipal, les acusacions sobre la mala gestió de la recollida d’escombraries i la brutícia de la ciutat, les queixes per l’augment de càrrecs de confiança i la despesa de personal polític, etc, han crispat la situació general de la ciutat. La ciutadania està descontenta amb com està administrant i gestionant la ciutat aquest equip de govern.


Joc de cadires

De petit tots hem jugat al conegut joc de les cadires, la situació que vivim a l’Ajuntament s’hi assembla molt. El partit socialista està entestat en allargar una situació d’interinitat pel que fa a l’alcaldia. L’actual alcalde ha manifestat que vol plegar i tant des del partit local com des de la direcció de Barcelona estan marejant la perdiu per escollir el seu successor. Mentre aquesta situació no s’arregli tenim un alcalde en ‘funcions’ que ha d’afrontar l’aprovació dels pressupostos per l’any 2009 i definir projectes i actuacions d’un mandat que ell no acabarà.

Algunes veus apunten que Vázquez pot veure’s obligat a fer marxa endarrere fins que s’aclareixi el seu futur. La política santfeliuenca no és un divertiment, el joc de les cadires no és per jugar amb l’alcaldia. Una situació de provisionalitat no és la millor decisió en clau de ciutat.


Governabilitat i Govern

Mai la ciutat havia estat tan malament. La situació d’inestabilitat i de desgovern en l’Ajuntament no és un assumpte de partit, la ciutat està en perill i cal redreçar el rumb. Avui estan sobre la taula els reptes més decisius per al futur de la ciutat: soterrament, planificació del transport públic (metro i trambaix), aplicació de la Llei de Barris, etc. És en aquest moment quan és necessari un equip de govern fort i estable. Aquest govern no és el que necessitem.

Ajornades queden les discrepàncies dins l’equip de govern ja ben conegudes amb el motiu de l’arribada del metro a Sant Feliu; abans de l’estiu ja es va palpar la ruptura entre els tres socis de Govern (PSC-CiU-ERC) per les diferències entre socialistes i esquerra republicana, aquesta última amb un peu a fora.

Els dos socis de govern del Partit Socialista, han de meditar molt bé la situació en que es troba la ciutat. En són corresponsables i al 2011 caldrà fer comptes de la legislatura.

fem govern, fem +santfeliu

2 comentaris:

  1. Jo ja fa temps que no hi visc la ciutat, però m'hi sento d'aquí tant com el que hi viu i crec que aquesta situació política havia de donar un canvi radical.

    Potser no té res a veure això que diré, però d'una manera indirecta encara hi faig vida al la ciutat i he vist coses que m'han esgarrifat. Cases tirades al terra, especulacions immobiliàries a la carretera, brutícia pels carrers, caos, desordre....
    No es la ciutat on jo vaig néixer i no es la ciutat on jo vaig créixer.

    No fa gaire temps va sortir l'Alcalde a un programa local dient el bé que s'estava fent per Sant Feliu, el favor que havien fet comprant el cinema Guinart i la bona inversió de la remodelació de la nova piscina que, al meu gust, sembla un tanatori.

    En cap moment va fer esment de com es conservaria la ciutat en un futur, i un Alcalde no pot parlar de el que ha fet. Això ho ha de valorar la població. Un Alcalde ha de pensar en el futur de la ciutat, i mirar per ella d'una manera conservadora,, cosa que no s'està fent per Sant Feliu.

    Crec que es una bona decisió que abandoni ara que tot s'enfonsa,encara que els capitans sempre s'han enfonsat amb el seu vaixell.

    ResponElimina
  2. ¿Como es posible que en el Parc del Llobregat?, donde la Policia Local y Los Mossos saben que cada viernes y sábado hay botellón y consumo de droga y se impide el descanso de los vecinos; no se intervenga?. La Policía Local y Los Mossos han recibido decenas de llamadas; El Ajuntament ha recibido escritos (que no contestan) y hacen una limpieza a media mañana los sabados y domingos, para borrar los efectos del botellón (con el coste que conlleva) osea que si saben que la limpieza es necesaria, es porque hay el problema.
    Javier Pablos.

    ResponElimina

No te'n estiguis de dir la teva

Aquest és un espai obert on pots dir la teva, jo ja ho he fet. La teva opinió pot aportar aclariments i diferents punts de vista del què aquí es publica. Les millors aportacions sempre són les constructives, però totes són respectables.

Juntament amb el teu comentari afegeix el teu nom. Si vols seguir els articles publicats, pots subscriure't al bloc o contactar amb mi per rebre informació del que aquí es publiqui.

No tens cap Compte de Google? Inscriu-te aquí.

Amb aquest procés es crearà un compte de Google. Pots donar-te d'alta utilitzant el teu compte de correu electrònic.

ADVERTÈNCIA: Els comentaris que no siguin respectuosos amb les persones i valors, com la tolerància, no es publicaran. En queden exclosos els comentaris amb propostes violentes, discriminatoris tant de sexe com de raça, o qualsevol comentari que no respecti la legalitat vigent. Els comentaris anònims no es publicaran.


Escrits relacionats: